≫ 

Tipsa "počistio" prvog nosioca turnira i 12. tenisera sveta na svom oproštajnom turniru!

Odličan meč u smiraj velike karijere

  • 5

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Fabija Fonjinija u meču za četvrtfinale turnira u Stokholmu i to ubedljivo 6:1, 6:1.

Srbin u prestonici Švedske igra svoj poslednji turnir u dugoj i uspešnoj karijeri tokom koje je bio i na Završnom mastersu, a bio je i top 10 igrač planete.

Janko je bio dominantan na prvom servisu i mnogo je bolje riternirao od svog rivala pa je uz iskorišćenih šest brejk lopti potpuno razoružalo Italijana, 12. tenisera planete.

Tipsareviću nije krenulo idealno. Fonjini je odmah napravio brejk u prvom gemu meča iskoristivši jedinu brejk šansu.

Srpski igrač se odmah vratio u igru ribrejkom, a do kraja seta je oduzeo još dva servisa rivalu i ostavio ga na onom jednom sa početka tog dela igre.

U drugom setu je Fonjini sačuvao svoj servis u prvom gemu, Janko je bez izgubljenog poena poravnao na 1:1 i onda opet napravio brejk. Posle toga je spasao brejk loptu u četvrtom gemu i kada je taj gem rešio u svoju korist, prelomio je i meč i savladao prvog nosioca na turniru.

Fonjini je poklekao još dvaput do kraja seta i kao i u prvom setu, osvojio samo prvi gem i izgubio sve ostale. Janko u četvrtfinalu turnira u Stokholmu igra protiv Japanca Juićija Sugite, koji je bio bolji od Italijana Stefana Travalje u dva seta.

U četvrtfinale turnira su prošli i Pablo Karenjo Busta, koji će igrati protiv Sema Kverija i Filip Krajinović kome će rival biti Jošihiro Nišioka. O poslednjem četvrtfinalnom paru odlučuje dvomeč Šapovalova i Popirina, odnosno Imera i Štebea.

Da podsetimo, Tipsarević će do kraja karijere odigrati još Dejvis kup za Srbiju u drugoj polovini narednog meseca. Taj turnir u novom formatu će biti odigran u Madridu od 18. do 24. novembra.

Video: Nole kao košarkaški trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ултра-менталита

    17. oktobar 2019 | 20:00

    Било би бајковито , да типса оконча каријеру титулом , заслужио је...

  • JS

    17. oktobar 2019 | 18:18

    Napred Janko, zaluzujes pobede. Sve najbolje ti zelim.

  • Nikodin

    17. oktobar 2019 | 20:44

    Dobar teniser i dobar čovek, šteta što je imao silne povrede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA