Krajinović preokretom izbacio Karenja-Bustu za finale Stokholma, pa pokazao publici: Ne čujem vas!

Bravo za Filipa

  • 1

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale turnira u Stokholmu pobedom nad španskim igračem Pablom Karenjom Bustom u tri seta 4:6, 6:3, 6:3.

Krajinoviću je ovo četvrto finale sezone posle Muratoglu kupa u Francuskoj, Otvorenog prvenstva Mađarske i Nekar kupa u Nemačkoj.

Filipu su za pobedu nad Karenjo Bustom bila potrebna dva sata i deset minuta igre, ali i veliki preokret pošto je Karenjo Busta bolje ušao u meč.

Već uvodni gemovi nagovestili su žestoku bitku sa osnovne linije i duge razmene. Po jednu brejk loptu nije iskoristio svaki od igrača, ali je 35. igrač ATP liste prvi došao do brejka u četvrtom gemu.

Krajinović ga je anulirao u sedmom, ali je onda još jednom izgubio svoj servis i Karenjo-Busta je brejkom završio prvi set iskoristivši drugu set loptu.

Krajinović je ekspresno u drugom setu poveo sa 3:0 uz dva brejka i do kraja to potvrdio na servis rivala u devetom gemu nakon što je Karenjo Busta uspeo da smanji prednost Srbina na 5:3.

Treći set je počeo kao i prvi. U dugom prvom gemu se izvukao Krajinović jer je Pablo propustio jednu brejk loptu. Kada je u trećem gemu prokockao još dve, tada se Filip stabilizovao i zaigrao bolje.

To je materijalizovao brejkom u osmom gemu za ključnu prednost koju je odmah zatim i otvorio vrata finala turnira. Tamo će igrati sa boljim iz duela Juićija Sugite i Denisa Šapovalova.

Video: Ovaj vreli Anastasijin snimak je prokomentarisao Filip Krajinović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    19. oktobar 2019 | 19:27

    Браво Филипе! Срећно у финалу 💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA