Mari je opet onaj stari: Britanac u prvom finalu posle skoro tri godine!

Očekuje nas teniski klasik dostojan finala većih turnira

  • 1

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u finale turnira u Antverpenu i tamo će igrati protiv Švajcarca Stana Vavrinke.

Mari je u polufinalu bio bolji od Uga Umbera posle tri seta i preokreta 3:6, 7:5, 6:2, ali i dva i po sata kvalitetnog tenisa.

Umberu je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu da napravi ključnu razliku, samo gem nakon što svoje šanse nije iskoristio Britanac.

Drugi set je bio poprilično ujednačen. Mari je poveo sa 3:1, odmah je uzvratio njegov rival i igralo se gem za gem sve do završnice kada Endi koristi treću set loptu na servisu Umbera za izjednačenje.

Treći set je Umber krenuo u turbo modu. Osvojio je tri uzastopna poena i imao tri brejk šanse, ispustio je sve tri i Mari je u narednom gemu prelomio meč.

Umber je pao u igri, dopustio je Mariju isto što je i sam učinio gem ranije, ali Mari nije prokockao nijednu šansu. Poveo je 2:0, kasnije još jednim brejkom samo overio pobedi i otišao u finale.

Drugo polufinale je pripalo Stanu Vavrinki koji je bez mnogo problema u dva seta savladao Italijana Janika Sinera 6:3 i 6:2.

Da podsetimo, poslednje finale koje je Mari igrao bilo je na turniru u Dubaiju, februara 2017. godine. Od tada je imao mnogo problema sa povredom kuka, operisao se i vratio na teren na turniru u Sinsinatiju.

Video: Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    19. oktobar 2019 | 22:43

    Nadal mu pozajmio lekiće da ojača, ne bi li stavio koju paricu u džep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA