Pokazujem deci snimke Đokovića i Federera: Nadal u svojoj akademiji stvara teniska "čudovišta"

Kombinuje metode tri najbolja igrača svih vremena. Jedan od njih je i sam Rafa

  • 0
Novak Đoković pregazio je Nadala i osvojio 7. titulu na Australijan openu. Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da u njegovoj akademiji na Majorci decu uče uz pomoć video snimaka Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

- Imamo ovde veoma iskusne trenere koji su ranije radili sa profesionalcima, poput Karlosa Moje. Ako dečaci i devojčice hoće da rade i imaju talenta, mogu da postanu šampioni - rekao je Nadal za španski XL Semanal.

Rafa je osvajač 19 Grend slem turnira, a poslednji trofej osvojio je na US Openu pre mesec i po dana. Trenutno je ispred njega samo Federer sa 20 trofeja, pa Nadal kao takav ima štošta da kaže deci o šampionskom mentalitetu.

- Ne mogu da im obećam trofeje, moraju sami da sazru i usmere svoj karakter. Svako ima svoj i pokušavamo da im prenesemo vrednosti koje su obeležile mene - dodao je Nadal i poručio da deci ne priča kako treba da razmišljaju o broju jedan.

- Kažem im da završe današnji raspored, a onda ćemo videti da li možeš da uđeš u najboljih 100 ili da budeš broj jedan. Ne koristimo samo moju karijeru kao metod i uzor. Ima onih koji mogu da uče iz mog stila igre i drugi koji dominiraju drugim stilovima bolje od mene. Na primer, mi u učionicama puštamo deci video snimke Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Ovde svaki trener radi sa maksimum troje dece. Mnogo puta i ja prisustvujem treninzima. Važno je pričati im kako mogu da postanu zvezde, ali i kako da budu dobri ljudi - rekao je Nadal.

Video: Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA