≫ 

Federer se rasplakao posle titule u Bazelu: Tužan sam što sam pri kraju karijere, sve je brzo prošlo

Uvek je stremio peharima i u jakoj konkurenciji uspevao da ih osvoji

  • 3
Foto: Printscreen Youtube

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je desetu titulu u Bazelu i vrlo emotivno doživeo svoj 103. trofej u karijeri, pred publikom u svom rodnom gradu. On je za sat i devet minuta savladao Aleksa De Minaura u finalu turnira sa 2-0, 6:2, 6:2 i na kraju meča: zaplakao.

- Bio je to brz, ali lep meč, mislim da sam igrao odlično. Teško je bilo na početku, u prvih pet gemova smo imali izvrsne razmene, ali posle toga sam preuzeo kontrolu. Bio sam sjajan kada je trebalo da napadam, nisam pravio mnogo neiznuđenih grešaka i servirao sam vrlo dobro kad je najviše trebalo - rekao je Švajcarac posle meča.

Trideset osmogodišnjak je možda najavio i da će se naredne godine naći na istom mestu, mada je bilo spekulacija da će tokom leta ili posle Olimpijskih igara u Tokiju završiti karijeru.

- Nisam mogao ni da zamislim da ću ovde pobediti deset puta, nisam mogao da zamislim nijednom, tako da je ovo poseban osećaj. Hvala svima, vidimo se i sledeće godine - dodao je Federer.

Mada su Novak Đoković i Rafael Nadal osvojili po dva Grend slem trofeja, Federer je ove godine igrao finale Vimbldona i u petom setu za dlaku izgubio od Novaka, uprkos tome što je imao meč lopte i servis u 15. gemu petog seta.

Pri kraju još jedne sezone, čovek koji dominira svetskim tenisom duže od petnaest godina žali jer mu je sve prošlo tako brzo.

- Nije problem što je sezona skoro gotova, veći je problem što sam u završnoj fazi karijere. Osećam se kao da se sve brzo izdešavalo, zbog toga sam nekada tužan, ali znam da ću biti u redu kada taj trenutak dođe. Znam da može brzo da se desi: povreda, nešto porodično… Zato moram da zadržim perspektivu i distancu - zaključio je Federer.

Video: Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leo

    27. oktobar 2019 | 21:42

    Čim je počeo da plače za svašta kao neka devojčica, znači da mu je sportska karijera na izmaku, ali i brda love.

  • Veca

    27. oktobar 2019 | 22:53

    E ovaj samo place

  • Brut

    27. oktobar 2019 | 23:36

    Nema titule da nije zajauko ko gladna godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA