≫ 

Može biti samo jedan: Nadal ima bolju poziciju, ali ja gledam samo sebe

Srpski teniser Novak Đoković sprema se za poslednji cilj ove sezone, a to je - biti ponovo prvi na svetu

  • 4

Novak Đoković i Rafael Nadal spremaju se za završnu borbu godine. U teniskoj epizodi "Može biti samo jedan" Masters u Londonu odlučiće koji igrać će na kraju godine biti prvi na svetu.

Đoković će prvi meč na turniru odigrati u nedelju od 15 časova protiv Beretinija. U grupi 'Bjern Borg' su još Rodžer Federer i Dominik Tim.

- Odlučiće Završni turnir. Rafa je u boljoj poziciji, ali posle osvajanja Pariza ni moja nije toliko loša. Naravno, ne zavisi sve od mene, već i od toga kakve rezultate on ostvari. U ovom trenutku meni su prioritet Gren slemovi i prvo mesto na kraju sezone - rekao je Novak.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

- Ipak, trudiću se da se fokusiram samo na svoje mečeve. Jasno je da od početka moram da igram na vrhunskom nivou jer je ovde osam najboljih tenisera. Nema postepenog podizanja forme, od početka morate da budete na nivou.

Pobednici grupa će se unakrsno sastati u polufinalu.

Svaka pobeda u uvodnoj (grupnoj) fazi nosi 200 poena, trijumf u polufinalu 400, dok finale vredi dodatnih 500 poena. Neporaženi šampion može „zaraditi“ maksimalnih 1500 poena.

Novak nakon završnog turnira ima šansu da šesti put u karijeri godinu završi na prvoj poziciji svetske rang liste. To mu je prethodno pošlo za rukom 2011, 2012, 2014, 2015. i 2018. godine.Đoković mora da dođe do finala uz najmanje dve pobede u grupnoj fazi kako bi imao šansu da godinu šesti put u karijeri završi na prvoj poziciji, čime bi se izjednačio sa Pitom Samprasom.

Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

- To je velika motivacija za mene naravno. Volim ovaj sport. Želim da budem najbolji što mogu, a to što imam priliku da ispišem istoriju je velika privilegija. Mogao bih da se izjednačim sa Federerom po broju titula osvojenih ovde i to je velika stvar. Ipak, ne bih nas poredio. Imamo drugačije puteva, ja samo želim da ostanem fokusiran na svoj".

Na turniru u Londonu učestvovaće tri debitanta Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Mateo Beretini.

- To je dobra poruka za sve ostale. Bilo je neizbežno da se nova generacija probije. Za nas trojicu je to izazo - konstatovao je Novak.

Grupa „Andre Agasi“

1. Rafael Nadal (Španija)

4. Danil Medvedev (Rusija)

6. Stefanos Cicipas (Grčka)

7. Aleksander Zverev (Nemačka)

Grupa „Bjorn Borg“

2. Novak Đoković (Srbija)

3. Rodžer Federer (Švajcarska)

5. Dominik Tim (Austrija)

8. Mateo Beretini (Italija)

Noletov učinak protiv svih učesnika je sledeći:

Rafael Nadal 28-26

* Rodžer Federer 26-22

Danil Medvedev 3-2

* Dominik Tim 6-3

Stefanos Cicipas 2-2

Aleksander Zverev 3-2

* Mateo Beretini 0-0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    9. novembar 2019 | 18:13

    Samo napred

  • dada

    9. novembar 2019 | 18:14

    Svi ce pasti ti si jedini

  • eNL

    10. novembar 2019 | 09:41

    ovo me podseća na Velikog Bleka i Zagora...Blek je kao Nadal pun snage i mišićav a Zagor onako mršav kao Novak koristi uvek mozak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA