≫ 

Cicipas preslišao Medvedeva i prekinuo gubitnički niz od ruskog razbijača

Prva pobeda Grka nad Rusom u šestom međusobnom meču

  • 2
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Rusa Danila Medvedeva u prvom meču grupe A na Završnom mastersu u Londonu.

Cicipas je Medvedeva, najboljeg svetskog tenisera u poslednja dva, tri meseca savladao za sat i 43 minuta u dva seta 7:6 (5), 6:4.

Grk tokom meča nije dopustio rivalu nijednu brejk loptu, sam je iskoristio jednu od četiri i to je bilo dovoljno za veliki trijumf nad teškim protivnikom.

Rus je već u drugom gemu meča spasao prvu i Cicipas je do kraja seta i taj-brejka morao da vreba svoju priliku da povede. Ta prilika mu se ukazala u 13. gemu kada je ključnim mini-brejkom pri rezultatu 5:5 došao do set lopte, a onda svojim servisom i okončao set.

U drugom je Medvedev sve do sedmog gema uspevao da bez mnogo poteškoća sačuva svoj servis. Poveo je 4:3 spasivši još dve brejk šanse, ali je to bio uvod u ono što će se desiti dva gema kasnije.

Cicipas je od gem lopte za rivala vezao dva poena, došao do brejk šanse i prigrabio je. Kasnije je odservirao, na meč lopti bio bolji u razmeni i smečom završio posao.

U ovoj grupi su još i Rafael Nadal i Aleksandar Zverev, čiji se meč igra u ponedeljak uveče. Da podsetimo, prvog dana turnira, Novak Đoković je pobedio Matea Beretinija, a Dominik Tim je bio bolji od Rodžera Federera.

Video: Pogledajte šta je sve instruktor joge radio Jeleni Đoković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    11. novembar 2019 | 21:16

    Kao o što sam ranije pisao.. Rus se preforsirao.. Sl.godine nema ga nigde...

  • Marina

    11. novembar 2019 | 21:12

    Cuj molim vas najbolji teniser u poslednjih par meseci!? Molim? Vezes 6-7- pobeda, i odmah si najbolji? A sta je onda Djokovic,Nadal koji su osvojimi x2 GS i jos turnire serije 1000. Ne treba davati preterivati i üustati te mlade da se ufuraju i pomisle da su neko kad 1-2 x pobefe najbolju trojku na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA