Žudeo sam za tim da pobedim Medvedeva, najteži rival mi je Nadal: Cicipas srećan na startu Londona

Lepo je videti i neka nova rivalstva u tenisu

  • 3
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas opisao je posle meča sa Danilom Medvedevim koliko mu znači trijumf nad ruskim igračem 7:6 (5), 6:4 u prvom meču grupe A Završnog mastersa.

- Ova pobeda mi mnogo znači. Više nego mnoge prethodne. Za njom sam žudeo dugo vremena i sjajno je što je došla u ovom momentu. On je težak protivnik, ne daje vam mnogo šansi. Ponosan sam na sebe kako sam izneo situaciju danas i što sam pokazao da sam bolji. Znam da ćemo igrati još mnogo mečeva - rekao je Cicipas posle meča.

Između njih dvojice je ranije u toku sezone bilo određenih "varnica", a kad se tome doda i da je Medvedev pobeđivao u svih pet prethodnih duela, postaje jasno zašto je Cicipas presrećan.

- Stoji da nas dvojica nemamo najbolji mogući odnos, ali ako mislite na situaciju u Majamiju, nemam problem da govorim o tome. On je tražio izvinjenje zbog dodira loptice sa mrežom, a ja sam to prevideo i zbog toga mu se nisam izvinio - dodao je Cicipas.

Prokomentarisao je potom i ko je najbolji teniser, odnosno njegov najteži rival iz "velike trojke".

- Teško pitanje, ali verujem da bi vam većina igrača odgovorila da je u pitanju Rafael Nadal. Slažem se sa tim - istakao je Cicipas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA