Federer savladao Beretinija, Švajcarac se vratio u igru za polufinale Londona!

Vrlo brzo se vratio posle poraza od Tima

  • 0
Britain Tennis ATP Finals

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer pobedio je Matea Beretinija sa 2-0, 7:6 (2) i 6:3 u drugom meču grupe B na završnom mastersu u Londonu.

Federer je posebno tokom drugog seta igrao dobro, u određenim trenucima izvlačio sjajne forhenda u presudnim trenucima i uspeo je da slomi otpor italijanskog igrača posle poraza od Dominika Tima u prvom meču na turniru.

Britain Tennis ATP Finals

Foto: Tanjug/AP

Beretini se držao dobro tokom prvog seta i nijednu od četiri brejk lopte nije dopustio rivalu sve do finiša tog dela igre. Federer je uz pomoć solidnih procenata servisa došao do 6:6 gde je imao jedinu brejk i set loptu koju nije iskoristio.

Italijan se izvukao ali samo odložio neizbežno jer je švajcarski as sa dva mini-brejka zacementirao i osvajanje prvog seta. Drugi set je počeo izgubljenim servisom Beretinija.

Britain Tennis ATP Finals

Foto: Tanjug/AP

Federer je u drugom gemu servisao da potvrdi brejk, Beretini je imao 30:30, ali je izgubio poen, a onda je Rodžer diktirajući tempo namestio sebi forhend paralelu kojom je od 40:30 došao do 2:0 i trasirao je put ka pobedi.

Taj put je bio trnovit u osmom gemu kada je Beretini uložio poslednji napor, prokockao tri brejk prilike i kada se to desilo, Federer je uspeo u narednom gemu da ga potpuno dotuče i brejkom dođe do pobede.

U istoj grupi kasnije u toku dana igraju Novak Đoković i Dominik Tim. Jedan od njih dvojice će pobedom obezbediti plasman u polufinale.

Video: Novak Đoković po peti put pokorio Pariz!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA