Dominik Tim u neverici posle pobede nad Novakom: Najbolji meč koji sam ikada odigrao!

Veliki podvig posle izgubljenog prvog seta

  • 12
Dominik Tim Foto: TanjugAP

Austrijanac Dominik Tim bio je oduševljen pobedom nad Novakom Đokovićem, što mu je donelo polufinale završnog Mastersa sezone.

Tim je bio bolji u tri seta drame, preokrenuo je u trileru, pa će Novak morati preko Rodžera Federera da traži put do završnice.

- Verovatno je to bio najbolji meč koji sam ikada odigrao. Bila je to epski duel koji će se s vremena na vreme događati na ovakvim velikim turnirima. Imao je sve što je potrebno za meč poput ovog. Osvajao sam neverovatne poene. Igrao sam neverovatne poene. Obojica smo zaslužili da meč bude odlučen u trećem setu. Sreća je u odlučujućim momentima trećeg seta malo više bila na mojoj strani - rekao je Tim.

Njemu je pošlo za rukom da u tri dana sruši drugog i trećeg igrača sveta, što će mu pojačati samopouzdanje.

novak djokovic Foto: Tanjug/Ap

- Protiv svih koji su se kvalifikovali za završni turnir potreban je poseban napor za trijumf. Učinio sam to protiv Rodžera i to sam učinio i danas. Verovatno je Novak trenutno najbolji igrač na svetu i morao sam da uradim nešto izvanredno, nešto neobično i uspeo sam. Udarao sam jako... Uostalom, 51 viner protiv njega je velik broj.

Već rastu apetiti, Tim "puca" na titulu u Engleskoj.

- Prvi put sam pobedio dva od top 3 igrača na jednom turniru, što mi daje mnogo samopouzdanja. Takođe, presrećan sam što sam prvi put stigao do polufinala. Bio je to veliki cilj, ali naravno, sada to nije dovoljno. Pokušaću u četvrtak da odigram dobar meč protiv Beretinija. Naravno, sada je malo ugodnije jer nema mnogo pritiska, ali da želim da nastavim sa dobrim igrama i potom se fokusiram na polufinale. Ovaj turnir je gotovo na nivou Gren slem jer ga je mnogo teško osvojiti. Morate da pobedite osam najboljih igrača u sezoni. Možda je na ovom turniru najteže osviojiti titulu u celoj godini - naveo je Tim.

Video: Ovako izgleda kad Nole slavi titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Md

    13. novembar 2019 | 08:25

    Za Tima super meč uz pomoć Novaka koji mu slao prekratke lopte,idealne za vinere...i u ovom meču videlo se da Novak ima energije za jedan set...

  • Ante

    13. novembar 2019 | 09:53

    A u finalu - Novak - Tim 2 - 0

  • Car

    13. novembar 2019 | 09:15

    Ajmo kriticari pljuj te po novaku,a kad osvoji turnir onda je najbolji!!! Srbi su cudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA