Nadal otkrio šta je pomislio na 5:1 za Medvedeva: Primenio je Noletov recept za Federera

Španski teniser pokazao je mentalnu snagu kada je uspeo da se vrati i pobedi

  • 1
Britain Tennis ATP Finals

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal je trenutno najbolji igrač sveta i to je dokazao u trećem setu duela na Završnom turniru u Londonu protiv Danila Medvedeva. Gubio je sa 5:1, ali je uspeo da napravi preokret i da kroz taj-brejk stigne do pobede.

Posle meča Nadal je ispričao šta mu je prolazilo kroz glavu pri tom rezultatu, a sve je slično sa onim kada je Nole gubio od Federera na Vimbldonu, pa spasao dve meč lopte i preokrenuo. Tada je Nole zamislio da publika navija za njega, a ne za Švajcarca i prebacio pritisak Rodžera i dobio ga.

- U tom momentu verovatno pomislite da ćete za pet minuta biti u svlačionici, jer je to jedna normalna stvar. Ne znam... U tom momentu igrate bez mnogo pritiska. Skoro pa da ste izgubili. I na 5:2 je bilo teško razmišljati o povratku u meč protiv igrača poput Danila - naveo je Nadal.

rafael nadal

Foto: Tanjug/Ap

- Na šljaci imate više šansi jer igrate više poena, ali ovde... Počeo sam da verujem na 5:3. Bio sam samo jedan brejk daleko... Što da ne? - naveo je Nadal.

Kako je dodao, znao je da sebi treba da kreira dobar ritam i da usmeri pritisak na protivnika.

- Mislim da sam igrao dobro na 5:2, pritisak je prebačen na njega. Naravno, tada je napravio nekoliko grešaka, ali sve u svemu mislim da sam odigrao dobar taj-brejk - istakao je Nadal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    14. novembar 2019 | 05:59

    Svaka ti čast mislim da mu još bride uši kakav je magarac ispao.....odvikao si ga od tenisa za sva vremena 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA