≫ 

Švajcarci pišu: Novak je teniser "sa 2 lica" kojeg vole samo Srbi, čeka ga Federer sa navijačima

Pored terena je najšarmantnija osoba, a na terenu ratnik - piše švajcarski list

  • 35
Novak Đoković Foto: RYAN PIERSE/AFP/Profimedia

Novak Đoković i Rodžer Federer sastaju se po 49. put u karijeri u poslednjem, 3. kolu grupne faze u Londonu, a pred meč u O2 areni, brojni mediji analiziraju igru dva velika rivala.

Tako se švajcarski list Neue Zürcher Zeitung u tekstu "Treći čovek" bavi fenomenom Novakove popularnosti i ističe da z anjega navijaju "samo u Srbiji".

Britain Wimbledon Tennis Tim Ireland

- Novaka poštuju, ali ga ne vole - piše novinar Daniel German i u uvodu teksta podseća na Novakovo odrastanje i treninge na Kopaoniku, na terenu koji je oštećen tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

- Taj teren i danas ima ožiljke, isto kao i Novakova duša zbog toga. Novak nikad nije krio da ga zanima samo broj 1. Njegova rana mladost je obeležena gotovo bolesnim ambicijama. Žudeo je za pobedama, za priznanjem. Đoković ne igra samo za sebe, igra za Srbiju.

Laver Cup Tennis Foto: Tanjug/Ap
Laver Cup Tennis Foto: Tanjug/Ap

- To ga čini herojem u svojoj zemlji, ali i autsajderom u ostatku sveta. Ne postoji teniser koji ima dva različita lica poput njega. Pored terena je najšarmantnija osoba, a na terenu ratnik. Najbolje njegov ratnički duh opisuje pobeda u finalu Australian Opena 2012. godine protiv Rafaela Nadala i proslava trijumfa kada je pocepao majicu - stoji u tekstu švajcarskog lista.

Oni dodaju da je Đoković tek treći omiljeni teniser u svetu.

- On je najbolji na svetu. Niko u ovoj deceniji nije osvojio više velikih turnira od njega. Uprkos ogromnim uspesima, kada je reč o naklonosti publike on je treći čovek. Nije samo u senci Rodžera Federera, već i Rafaela Nadala. I ne pati samo on zbog toga, već i cela porodica. Nedavno je njegova majka Dijana poručila da se teniski fanovi ne mogu pomiriti sa tim da je njen sin uspešniji od Federera i Nadala. Publika poštuje njegove uspehe, ali navija za Federera.

Novak Djokovic, Rodzer Federer Foto: Tanjug/AP

- Tako će biti i u četvrtak kad budu igrali u Londonu. Možda se ponovi ona atmosfera, koja ja bila na granici fer ponašanja, iz 2015. godine i US Opena. Tada je Novak igrao protiv Federera i 90 posto publike. Navikao je Đoković na to. On je na misiji koja još nije okončana. Nastaviće da se bori dalje. Za sebe, za Kopaonik.

Da podsetimo, meč Novaka i Federera igra se od 21 sat, a pobednik prolazi u polufinale završnog Mastersa.

Video: Novak Đoković upucao Federera u leđa

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    14. novembar 2019 | 20:54

    a svajcarci su drzava bez naroda..gde siptari kolo vode..

  • Adnan

    14. novembar 2019 | 19:56

    Ovo je delimicno tacno,ali nebito,i nebitni su švajcarci,kao i svi koji ga ne vole. Novece,samo napred,zgazi ga veceras molim te!

  • BOSNA

    14. novembar 2019 | 20:00

    Nije tacno, Noleta obozava cijela ex Yuga, ovo Sviceri provociraju iz straha da im Roger neizgubi ponovo. Stare novinarske patke. Napred Nole do nove pibjede, drzimo fige kao i do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA