≫ 

Đoković nije imao rešenje za Federera: Srbin ostao bez 1/2 finala Londona i 1. mesta na ATP listi!

Švajcarac slavio posle dva seta i 74 minuta igre

Novak Đoković

Foto: Guliver/Naomi Baker/Getty Images

Novak Đoković je porazom završio 2019. godinu! Porazom koji ga je sprečio da igra polufinale završnog mastersa u Londonu, ali i da se vrati na prvo mesto na ATP listi!

Bolji od njega u dva seta bio je Švajcarac Rodžer Federer koji je rezultatom 6:4, 6:3 slavio u 3. kolu grupe ''Bjorn Berg.'' U polufinalu čeka prvoplasiranog iz grupe ''Andre Agasi'' gde se za dva mesta bore Rafael Nadal, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Đoković je od Federera izgubio posle četiri godine, a zanimljivo je da je taj meč odigran baš u Londonu - u grupi završnog mastersa. Kasnije je Đoković i osvojio isti. Trenutan skor je 26:23 u korist Srbina kog je publika u O2 Areni i ovoga puta dočekala ''na nož''. Tačnije, od početka su jasno stavili do znanja da navijaju za Švajcarca.

- Hvala publici, bila je fenomenalna. Mnogo ste mi pomogli na ovom meču - rekao je Federer na kraju meča:

Rodžer Federer

Foto: AP/Tanjug

- Igrao sam sjajno i ne mogu da budem srećniji nego što sam trenutno. Kako je turnir odmicao, igrao sma sve bolje i bolje. U 1. kolu nikada nije lako, Tim je bio dominantan u našoj grupi i stavio nas je u ovu situaciju. Odlično sam servirao i imao sam jasan plan igre.

Švajcarca koji je već u 3. gemu prvog seta došao do brejka koji nije ispuštao do kraja. Mučio se Đoković na svoj servis, nekako izlazio na kraj,dok je Rodžer s druge strane s nulom osvajao svoje gemove. Jednostavo - Novak u prvom setu nije imao šansu za bilo šta!

Ali zato jeste u drugom, kada je pri rezultatu 2:1 došao do svoje prve brejk lopte. Međutim, nije iskoristio jedinu priliku na meču koja mu se ukazala i usledila je kazna.

Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

Kazna u vidu novog brejka Federera koji je olako stigao do 4:2. Dopustio je Đokoviću samo jedan poen na Srbinov servis, a zatim je imao 40:0 kod ribrejka. Malo se kockao, ali potvrdio brejk.

On mu je definitivno bio dovoljan za plasman u polufinale, ali je do kraja Federer uzeo još jedan brejk za 6:3.

Za kraj, pomenućemo i to da je Đokoviću za prvo mesto na kraju godine trebala titula u Londonu, uz to da nadal ne uđe u finale. Kako stvari sada stoje, Španac se možda ne plasira ni u polufinale, ali će Novu godinu dočekati kao najbolji teniser sveta.

Video: Pogledajte šta je sve instruktor joge radio Jeleni Đoković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    14. novembar 2019 | 22:05

    Koliko smo jadna zemlja kada neko odavde navija za Federera..... A novak nam je dao sve.... Sram vas bilo

  • joakim

    14. novembar 2019 | 22:31

    Nekasi ga Nole mlatnuo onako u Wimbldonu a i on mora nekad pobediti.Nole nisi robot i ti mozes nekad izgubiti.Bre pripremi se za Melburn i ustajemo u noc da te gledamo

  • Sneza

    14. novembar 2019 | 22:34

    Izgubio od Federera, pa sta...idemo dalje Nole... Federer..gospodin ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA