≫ 

Nadal preokrenuo protiv Cicipasa, ali mu polufinale zavisi od drugih!

Španac slavio sa 2:1 i sada nestrpljivo čeka duel Medvedev - Zverev

  • 3
Rafael Nadal

Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 7:5) u okviru 3. kola grupe ''Andre Agasi'' na završnom mastersu u Londonu!

Nadal je tim trijumfom zadržao šansu da igra u polufinalu, ali će mu za to biti potrebno da Danil Medvedev savlada Aleksandera Zvereva. Španac će tada biti prvi u grupi, a Cicipas drugi.

Ukoliko Zverev bude bolji od Medvedeva - Nadal neće ići dalje. U tom slučaju Cicipas će biti prvi, a Zverev drugi.

Rafael Nadal

Nadal je bio na ivici ambisa posle prvog seta Foto: AP/Tanjug

Nadal je izgubio prvi set u taj-brejku, nakon što do njega nismo videli nijednu šansu za brejk. A tamo je Cicipas, pri rezultatu 4:4, vezao tri poena i došao do prvog seta. Iako nije imao imeprativ pobede, želeo je da upiše drugi međusobni trijumf protiv Nadala.

Španac je u nastavku pritisnuo i sredinom drugog seta je imao dve brejk lopte. Nije ih iskoristio, ali jeste prvu u 9. gemu. Zatim je odservirao za 1:1 u setovima posle tek treće iskorištene set lopte.

Stefanos Cicipas

Cicipas je sjajno odrigrao prvi set Foto: AP/Tanjug

Tri brejk šanse Nadal je propustio u trećem setu sve do tog 11. gema kada je oduzeo servis Cicipasu i posle dva sata i 54 minuta stigao do željene pobede.

Čak i ako se ne plasira u polufinale, gde bi mu rival bio Rodžer Federer, Nadal će godinu završiti kao najbolji teniser sveta zbog poraza Novaka Đokovića od Švajcarca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    15. novembar 2019 | 18:17

    Ne znam za ostale, ali ja sam sad dosao u fazu da mi je mnogo draze da cak i Federer uzima turnire nego neki Zverevi, Medvedevi... Prepuni su govora da je njihovo vreme doslo, e pa nije doslo dok trojka ne kaze tako, dok se ne povuku. Neka uzimaju ove male turnire, ali zna se ko su tate na GS turnirima. Neka uzme Novak jos 2-3 GS, neka uzme i Nadal toliko, Federer mislim da ce tesko uzeti jos neki, neka budu svi tu negde na slicnom broju. Potpuno mi je nebitno ko ih ima najvise, svako je na svoj nacin postavio nebeske granice. Sigurno je da ce mnogo vremena proci dok se ne pojavi neko slican. Uzivajmo jos malo u njihovim karijerama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA