≫ 

Tim posle Noleta pobedio i šampiona Londona: Austrijanac u finalu završnog mastersa

Greške u ključnim momentima presudile

  • 0
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u finale završnog mastersa u Londonu pobedom nad nemačkim predstavnikom Aleksandrom Zverevim u dva seta - 7:5, 6:3.

Austrijanac je slavio zahvaljujući tome što je u određenim momentima bio stabilniji i konstantniji u odnosu na svog rivala, koji je pravio greške kada je najmanje trebalo.

Nemac je dobro krenuo, služio ga je prvi servis i u prvim gemovima dok se Tim nije razigrao propustio je nekoliko prilika za brejk već do 3:2 za Dominika.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Obojica su nakon toga dobro servirali do 6:5 za Tima, kada je Zverev počeo da greši. Prvo mu se kod nekoliko udaraca "skratila ruka", da bi na 15:40 Tim imao dve set lopte, a Saša mu set poklonio duplom greškom!

Zverev u nastavku nije uspeo da se oslobodi frustracije, Tim je već ušao u sigurnost i bilo je pitanje kada će iskoristiti svoj nalet, mada Nemac nije loše igrao.

Pad Zvereva desio se u šestom gemu. Nova dupla greška i promašen bekhend bili su uvod i recept za propast pošto je Tim tada stigao do izjednačenja 40:40.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

U Novakovom maniru iz ranije faze karijere Saša je potom promašio smeč na mreži za brejk loptu. Odmah potom je to korigovao servisom, samo da bi mu se desio deža vi i novi promašen smeč.

Tim je u tim trenucima dobro udarao lopticu, naterao je Zvereva na grešku i iskoristio treću priliku za brejk te poveo 4:2.

Potvrdio je nakon toga brejk, Zverev se malo pribrao i na 5:3 za protivnika osvojio prvi poen u servis-gemu Tima, ali nije pomoglo.

Austrijanac je vrlo dobro odservirao i obezbedio finale završnog mastersa gde ga čeka Stefanos Cicipas, koji je ranije u toku dana bio bolji od Rodžera Federera.

Da podsetimo, Saša Zverev je ove godine branio titulu osvojenu lani kada je bio bolji od Novaka Đokovića u meču za trofej završnog mastersa.

Ove godine je Novak ispao pre polufinala pošto je u grupi nakon uvodne pobede nad Mateom Beretinijem izgubio najpre od Tima, a onda i od Rodžera Federera.

Video: Đoković demolirao Cicipasa za polufinale Pariza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA