≫ 

Tim prokockao vođstvo, Stefanos Cicipas je novi šampion završnog mastersa u Londonu!

Posle eliminacije Đokovića, Nadala i Federera, u finalu završnog Mastersa sezone, suočili su se Stefanos Cicipas i Dominik Tim!

  • 5
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Kao pobednik je izašao grčki igrač posle tri seta velike borbe i podigao je trofej u O2 areni u Londonu sa 6:7 (6), 6:2 i 7:6 (4).

Cicipas  je pre finala izbacio Federera u dva seta, identično je prošao i Zverev u duelu sa Timom, pa su Austrijanac i Grk odmerili snage u završnoj borbi za jedan od najvažnijih pehara sezone.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Prvi set bio je napet i odlučio je taj-brejk, u kom je Tim prvo poveo sa 3:0, a zatim prokockao jednu set loptu, da bi mu već sledeća bila uspešna.

Prethodno su i jedan i drugi tokom prvog seta propuštali brejk šanse i nijanse su i tada odlučivale između dobijenih gemova sa nulom i brejkova.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Cicipas je u već na startu drugog seta "dodao gas" pa je uz samo jedan izgubljen poen oduzeo servis rivalu, ubrzo potvrdio prednost, pa novim brejkom stigoa do ekspresnih 4:0.

Tim se tada upisao na semafor i dobio gem relativno lagano, ali nije mogao da preokrene stanje u drugom setu. Treći je počeo veoma turbulentno po Tima.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Austrijanac je prvo spasao dve brejk loptice odmah na startu, da bi poklekao u trećem gemu i vratio se već u šestom za egal 3:3. Još jednom se nakon toga otišlo u taj-brejk gde je Cicipas sa dva mini-brejk poveo 4:1.

Tim se vratio do 4:4, ali je opet prepustio poen na svoj servis Cicipasu i tu je meč odlučen.

Video: Najbolji teniser Srbije Novak Đoković stigao u Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    17. novembar 2019 | 22:02

    Obojica pravoslavci al za cicipasa sam navijao...

  • Рус

    17. novembar 2019 | 23:54

    Dobro je da niko nisje stradao od onakvih udaraca. Shavatam da je to igra ali danas je bilo demonstriranje sile. Tenis je umetnost kao što igraju Nadal, Nole i Federer..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA