≫ 

Hrvati nemoćni na otvaranju Dejvis kupa: Rusi i bez Medvedeva slavili u Madridu

Dejvis kup se od ponedeljka igra u novom formatu

  • 0
Spain Tennis Davis Cup

Foto: Tanjug/AP

Prvi su svoje mečeve igrali Hrvatska i Rusija, Belgija i Kolumbija i Italija i Kanada. Andrej Rubljov je bio bolji od Borne Goja sa 2-0 za sat i 10 minuta (6:3, 6:3), a pošto je Karen Hačanov bio bolji od Borne Ćorića (6:7, 6:4, 6:4) u uzbudljivijem meču, Rusi su pobedili.

Prvi set meča između Ćorića i Hačanova je protekao bez brejka mada je Hrvat spasao tri takve šanse za Rusa u osmom gemu. Ušlo se u taj-brejk gde je Ćorić bio bolji i poveo je sa 1-0. Hačanov, 17. teniser na svetu uzvratio je brejkom u sedmom gemu narednog seta kada je poveo 4:3.

Spain Tennis Davis Cup

Foto: Tanjug/AP

Potom se i sam spasao neugodne situacije, poveo sa 5:3 i nakon toga priveo set kraju i u trećem ponovio identičan scenario za važnu pobedu svoje reprezentacije.

Za Ruse na Dejvis kup finalu u Madridu ne igra Danil Medvedev koji se na kraju sezone oporavlja. Vasek Pospišil je iznenadio Fabija Fonjinija u prvom meču Kanade i Italije sa 7:6 i 7:5, Stiv Darsis iz Belgije je doneo prvi bod svojoj zemlji pobedom nad Kolumbijcem Santjagom Hiraldom 6:3, 6:2.

Spain Tennis Davis Cup

David Gofan, Foto: Tanjug/AP

Nešto uzbudljivije je bilo u meču Davida Gofana i Galana Riverosa pošto je Gofan slavio posle tri seta - 3:6, 6:3, 6:3. Najnapetije je bilo u duelu Matea Beretinija i Denisa Šapovalova, drugom italijansko-kanadskom okršaju dana.

Spain Tennis Davis Cup

Denis Šapovalov na riternu, Foto: Tanjug/AP

Beretini je uspeo da nadoknadi set minusa, a sva tri seta su išla u taj-brejk. Prvi je dobio Kanađanin, drugi Italijan, ali je Šapovalov na kraju uspeo da napravi prelomni mini-brejk i sa 7:6 (5), 6:7 (3) i 7:6 (5) uspeo da pobedi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA