Francuzima prva pobeda na Dejvis kupu, Japanci pali u dublu

Dejvis kup reprezentacije Kazahstana i Francuske ostvarile su pobede drugog dana Dejvis kup finala u Madridu

  • 0
Spain Tennis Davis Cup

Foto: Tanjug/AP

Singlovi nisu doneli pobednika u okršajima Francuske i Japana, odnosno Kazahstana i Holandije, pa su dublovi odlučivali i francuski par Nikolas Mau i Pjer Ig Erber bio je bolji od Bena Meklahlana i Jasutake Učijame 6:7 (4), 6:4, 7:5.

Kazahstanska kombinacija Mihail Kukuškin i Aleksandar Bublik bila je bolja od Robina Hasea i Žan Žulijen Rožera 6:4, 7:6 (2). Erber i Mau su slavili posle velike borbe u tri seta.

Francuzi su tek posle dva sata i 43 minuta borbe pobedili i to nakon preokreta pošto su Meklahlan i Učijama dobili prvi set u taj-brejku 7:6 (4). U drugom je francuski dubl brejkom poveo 3:2, pa jedva potvrdio prednost jer su Japanci imali dve brejk šanse.

Spain Tennis Davis Cup

Foto: Tanjug/AP

Meklahlan i Učijama su novu šansu propustili u osmom gemu, Francuzi su poveli 5:3 i naposletku izjednačili u setovima. Treći set je protekao u napetoj završnici. Sve do 4:4 igralo se gem za gem, da bi Francuzi u devetom gemu uzeli servis rivalima i odmah izgubili svoj.

Očekivalo se da taj-brejk odlučuje još jedanput, ali su ovog puta Erber i Mau iskoristili i u narednom gemu jedinu brejk priliku i to im je bilo dovoljno za pobedu.

Kazahstanci su pobedili u dva seta za sat i 21 minut. Kukuškinu i Bubliku je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk u petom gemu, u drugom su Kazahstanci propustili jedinu šansu u trećem gemu i posle se otišlo u taj-brejk gde su izborili prvi trijumf za svoju selekciju na Dejvis kup finalu.

Da podsetimo, posle dva singla dana, Francuzi i Japanci su bili izjednačeni jer je Žo Vilfred Conga bio bolji od Jasutake Učijame, dok je Jošihito Nišioka savladao Gaela Monfisa. U kazahstansko-holandskom okršaju, Kukuškin je bio bolji od Van de Zandšulpa, dok je Robin Hase pobedio Bublika.

Inače, u grupi gde su Francuska i Japan igra i Srbija koja će na megdan Japancima u sredu.

Video: Novak Đoković po peti put pokorio Pariz!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA