Rubljov šokirao Bautistu Aguta, Kirjos lagano: Nadal vadi fleke za Špance, pobede Kanade i "Ozija"

Uzbudljiv drugi dan Dejvis kup finala

  • 0
Spain Tennis Davis Cup Foto: Tanjug/AP

Dejvis kup reprezentacije Australije i Kanade ostvarile su prve pobede na Dejvis kup finalu u Madridu pošto su njihovi igrači u singlu bili bolji od protivnika iz Kolumbije, odnosno Sjedinjenih Država.

Australijski igrač Nik Kirjos rutinski je izašao na kraj sa kolumbijskim igračem Alehandrom Gonzalesom 6:4, 6:4, drugog dana Dejvis kup finala u Madridu, a njegov kolega Aleks De Minaur je bio bolji od Danijela Galan Riverosa 6:4, 6:3.

Rajli Opelka je poražen od Vaseka Pospišila 6:7 (5), 6:7 (7), dok je Denis Šapovalov očekivano savladao Tejlora Frica u komšijskom, američko-kanadskom derbiju sa 7:6 (6), 6:3.

Spain Tennis Davis Cup Aleks De Minaur, Foto: Tanjug/AP

Svoj meč su u utorak započeli i Španci protiv Rusa, a Rusi su poveli pobedom Andreja Rubljova nad Robertom Bautistom Agutom 3:6, 6:3 i 7:6 (0).

Rubljov je tako nastavio da odlično menja Danila Medvedeva sa kojim bi Rusi bili veoma jaki, ali su mu za favorizovanog Bautistu Aguta bila potreba dva sata i 38 minuta.

Španac je prvi set dobio brejkom u četvrtom gemu, nakon što je spasao dve brejk lopte koje je Rubljov imao već u prvom gemu meča. Drugi set je rešen brejkom Rubljova u osmom gemu kada je Rus poveo sa 5:3, da bi se u trećem igrači mučili da sačuvaju svoje servise.

Spain Tennis Davis Cup Andrej Rubljov tokom meča sa Bautista Agutom, Foto: Tanjug/AP

Do 3:2 za Bautistu Aguta viđena su čak četiri izgubljena servisa, svaki od igrača je ispustio po dva, da bi taj-brejk odlučio pobednika.

Preostali meč u ovom rusko-španskom okršaju igraju Rafael Nadal i Karen Hačanov, pa Bik sa Majorke mora da "vadi fleke" zbog poraza Bautista Aguta kako Španci ne bi pretrpeli poraz.

Nik Kirjos je za sat i 13 minuta pobedio 470. tenisera planete, a za rutinski trijumf su mu bila dovoljna dva brejka - po jedan u svakom od setova.

De Minaur je odigrao još ubedljivije protiv Galan Riverosa koji je u prvom setu pretrpeo jedan brejk, u drugom čak tri i time je potvrdio bod za svoju reprezentaciju.

Spain Tennis Davis Cup Denis Šapovalov, Foto: Tanjug/AP

Šapovalov se protiv Frica namučio samo u prvom setu, dok je najzanimljivije i neizvesnije bilo u okršaju Pospišila i Opelke u meču koji je mogao da ode na svaku od strana.

Tokom čitavog meča nije viđen nijedan jedini brejk mada je Pospišil ispustio dve brejk i set lopte u prvom setu pri rezultatu 5:4 i na servisu Opelke.

Amerikanac se vratio, poklekao u jednom, pa u drugom taj-brejku i posle sat i 45 minuta predao prvu pobedu reprezentaciji Kanade.

Spain Tennis Davis Cup Vasek Pospišil, Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, svaka od šest grupa ima po tri reprezentacije koje međusobno igraju po tri meča, dva singla i dubl. U četvrtfinale prolazi šest pobednika grupa plus dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Srbija svoje mečeve igra u sredu sa Japanom, a u grupi sa našim timom je još i Francuska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA