Bilo je posebno lepo kad smo oduzeli meč lopte Đokoviću i Troickom: Hačanovu se "tresle noge"

Na kraju je bio zadovoljniji posle okršaja sa Srbijom

  • 0
Novak Đoković i Viktor Troicki Foto: Guliver/Gettyimages/ Alex Pantling / Staff

Ruski teniser Karen Hačanov govorio je za Rusiju24 o svom iskustvu sa Dejvis kupa i emocijama kroz koje je prolazio dok je njegova reprezentacija krčila put do polufinala takmičenja.

Deo tog puta bio je i preko reprezentacije Srbije u najjačem sastavu - Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Dušan Lajović. Rusi su bili bolji u četvrtfinalu, naši teniseri su posle dubla ostali u suzama, ali tokom odlučujućeg meča nije nikome bilo lako.

- Dejvis kup je bio veoma težak u smislu emocija, skoro svakog dana smo igrali po dva meča. Bilo je posebno lepo spasiti tri meč lopte protiv Novaka Đokovića i Viktora Troickog, ali da budem iskren bilo je veoma teško. Teško je čak i opisati emocije kroz koje sam prošao - rekao je Hačanov i konstatovao da je Dejvis kup organizovan jako dobro.

Spain Tennis Davis Cup Foto: Tanjug/AP

Ovog puta bio je organizovan u novom formatu jer je 18 reprezentacija na jednom završnom turniru bilo podeljeno u šest grupa i u četvrtfinale su prolazili pobednici grupa zajedno sa još dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Osim toga, po grupama se igralo po sistemu "svako sa svakim", ali i na tri, umesto na pet dobijenih setova.

- Mislim da bi trebalo da smanje broj timova koji učestvuju. Četvrtfinale, polufinale i finale su tri okršaja na neutralnom terenu, ali ako imate 18 reprezentacija potrebno vam je još dana. Ipak, nisam siguran da li bi dolazili u Madrid na dve nedelje - predložio je Rus.

Njegova reprezentacija je stigla do polufinala preko Srbije, ali je u polufinalu zaustavljena od Denisa Šapovalova, Feliksa Ožer-Alijasima i Kanade. Ruse je kao selektor dotle i bez najboljeg igrača Danila Medvedeva vodio nekadašnji svetski broj 3 - Nikolaj Davidenko.

Spain Tennis Davis Cup Foto: Tanjug/AP

- Veoma mi se svidelo. Počeli smo da radimo letos i nismo mnogo sarađivali, ali sam zahvalan jer je otvorio razgovore i svojim iskustvom popravio moju igru. Izgradili smo blizak odnos i videćemo šta će kasnije biti - istakao je Hačanov.

Da podsetimo, prvu "salataru" u novom formatu Dejvis kupa osvojila je reprezentacija Španije koja je u finalu bila bolja od Kanade pobedama Roberta bautiste Aguta i Rafaela Nadala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA