≫ 

Švajcarci puštaju u opticaj novac sa Federerovim likom, biće malo kovanica kolika je potražnja!

Mnogi fanovi širom sveta žele svoj kolekcionarski primerak!

  • 4
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Ljubitelji tenisa širom sveta pohrlili su na sajt švajcarske kovnice novca - razlog je vest da će se lik Rodžera Federera naći na novim kovanicama od 20 franaka!

Mnogi su želeli da što pre rezervišu svoj primerak komemorativnog novčića, a Federer je postao prva ličnost čiji se lik pojavljuje na nekoj švajcarskoj novčanici ili kovanom novcu za života.

Prvobitni je plan da se od 2020. Federer nađe na kovanicama od 20 franaka, a da potom bude na drugi način prikazan i na "pedesetici".

Odluka Vlade je da se 23. januara u opticaj pusti 95.000 srebrnih kovanica, a u maju i novi kontigent sa većom vrednošću.

Kovnica je saopštila da je teniska legenda odabrana za ovu akciju jer je "najvažnija sportska ličnost Švajcarske i njen savršeni ambasador".

Poznato je i kako će kovanica izgledati, a pre puštanja u opticaj, fanovi mogu da je naruče za 30 dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iko

    2. decembar 2019 | 17:07

    U zadnjih 20 godina jedan od najboljih sportista sveta, svakako najbolji Švajcarski sportista. Zaslužijo je ovo. Čovek koji se nikad nije odrekao svoje države (radi novca) za razliku od mnogih sportista.

  • Rajko

    2. decembar 2019 | 22:29

    Mi ovamo psujemo noleta a ovi federera stavljaju na novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA