≫ 

Život je lakši bez ženskih Đokovića, Federera i Nadala: Nemica priznala zašto joj je WTA bolji

Zaista, frustrirajuće je kad stalno igrate sa nekim ko je mnogo jači od vas

  • 0

Nemačka teniserka Julija Gerges rekla je da je ženski tenis uzbudljiviji od muškog jer ima manje nadmoćnu konkurenciju.

Dugo je vremena prošlo od perioda kada je Žistin Enan imala "tapiju" na skoro sve veće turnire u toku godine, nešto manje od kada je Serena Vilijams činila isto, ali se nije dešavalo da u jednom periodu od deset i više godina nekoliko teniserki uzurpira sve.

Dok se na ATP turu u muškom tenisu godinama gotovo ništa ili malo šta menja na vrhu, Nemica smatra da će u ženskom biti iznenađenja naredne godine, ako se ona tako mogu opisati.

- Poslednjih godina smo videli koliko je WTA izbalansiran i koliko smo imali osvajačica Gren slemova. Meni je totalno dobro što nemamo "veliku trojku" Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala kao što je na muškoj strani, već veliki broj potencijalnih favoritkinja za titule - rekla je Gerges za Eurosport.

Ona je ovu godinu završila kao 28. teniserka planete, osvojila je turnir u Oklendu i stigla je do još dva finala - Birmingema i Luksemburga gde je gubila od Ešli Barti i Jelene Ostapenko. Između turnira, stizala je da prati i svog sunarodnika Aleksandra Zvereva.

- Pratim njegove mečeve u situacijama kada se ne poklapaju sa mojim planom treninga. Saša je konstantno u Top 10 već nekoliko godina i ima potencijala da bude i broj 1. Međutim, nije samo potencijal već mnogo drugih stvari potrebno da bi se stiglo na vrh - kazala je sunarodnica Saše Zvereva.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA