Nadala napali u rodnom Manakoru zbog "Teniske akademije": Španac "tužan i razočaran" slao saopštenje

Sporne su navodne neplaćene obaveze Rafine "Teniske akademije" prema gradu, ali slavni as veruje da je jedini cilj napada da se ukalja njegovo ime

  • 0
Nadal akademija Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/Rafa Nadal Academy by Movistar

Španac Rafael Nadal izjavio je da je "pogođen i razočaran" zbog kritika koje su na njegov račun stigle od građana i njegovog rodnog Manakora, koji ga optužuju da dobija povlastice od gradskih vlasti za svoje poslove. 

Konkretno, osporava mu se gradnja "Teniske akademije", prebacuju mu da je prilikom prikupljanja dozvola dobio papire "na ime", a ne po zakonu, zbog čega neko vreme nije omiljen u Manakoru "u određenim krugovima".

Nadalu su teško pale ove kritike, pa je osetio potrebu da se oglasi i iskaže svoje razočaranje:

- Kao i svaka osoba, boli kada primite nepravedne i neutemeljene udarce koji za cilj imaju samo to da ukaljaju moje ime - glasi početak Rafinog saopštenja koje je prosledio medijima u Manakoru.

"Kralj šljake" je kategorički odbacio pojedine tvrdnje da je dobio povlastice gradskih vlasti za "Akademiju", ali i za brod koji je ukotvio u luci Porto Kristo.

- Mogao bih da pričam o još situacija o kojima ćutim dugo, ali ne bih voleo da se uplićem u kontorverze. Ovim sam samo želeo da iskažem svoje osećanje bola i razočaranja.

Nadal je istakao da ga je najviše pogodile kritike gradonačelnika Manakora Mikela Olivera koji mu je prebacio da "ne živi u gradu" i dodao da je "jedno živeti u Manakrou, a drugo pričati da živite tamo".

- Uvek sam bio tu kada sam bio potreban Manakoru - poručio je slavni teniser, uz opasku da je ime svog rodnog grada pronosio svetom tokom svojih šampionskih pohoda.

- Manakor mi je sve, mnogo mi znači i zato su reči gradonačelnika sebične i teške - dodao je Nadal i podsetio da je bio uz svoje sugrađane u najtežim trenucima, kao što su bile poplave 2018. godine.

U odbrani od napada vezanih za spornu izgradnju "Teniske akademije", Nadal kaže da je bilo gde mogao da je sagradi, i to na mestima gde postoji daleko bolja infrastruktura i profitabilniji ambijent, ali je želeo da to bude baš u Manakoru.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Usput je oštro odbacio tvrdnje da je imao povlastice prilikom izgradnje teniskog kompleksa.

- Jedino zbog čega se osećam privilegovanim u ovom slučaju je da je parlamentarna većina gradske Skupštine demokratskim putem donela odluku da je izgradnja tensike akademije od strateškog značaja za Manakor zbog čega sam i dobio "zeleno svetlo" za radove.

Glavna zamerka Nadalu se odnosi na neplaćene takse za odnošenje smeća, koje je po zakonu iz 2012. Akademija nije regulisala, ali su po modifikovanom zakonu koji je stupio na snagu u oktobru 2018, dužni da plaćaju obaveze koje važe od 2017. godine, što je u poruci i potencirao Nadal, pozivajući se na tu zakonsku regulativu.

Nadalovo saopštenje "ustalasalo je duhove" među "gradskim ocima" Manakora, pa se javio prozvani gradonačelnik Oliver da ponudi svoje viđenje i da odgovori najslavnijem sinu grada.

- Nikad nisma rekao da Nadal ne živi u Manakoru. Kao osobu i kao igrača, ja mu sedivim - poručio je Oliver, koji je izrazio sumnju da iza saopštenja stoji Rafael Nadal.

Oliver je izrazio ponos što je Nadal akademiju sagradio u svom rodnom mestu, ali je i dodao da, kao i svi objekti i firme koje posluju u gradu, i ovaj veliki teniski kamp podleže svim važećim zakonima, bez izuzetka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA