Rafa, ja ne lažem: Gradonačelnik Manakora odgovorio Nadalu

Gradonačelnik Manakora Migel Oliver odgovorio je na pismo Rafaela Nadala u kojem je prvi teniser sveta rekao kako se čelnici grada trude da mu ukaljaju ime.

  • 0
Rafael Nadal, US Open, pehar, suze

Foto: AP/Tanjug

Španac Rafael Nadal izjavio je da je "pogođen i razočaran" zbog kritika koje su na njegov račun stigle od građana i njegovog rodnog Manakora, koji ga optužuju da dobija povlastice od gradskih vlasti za svoje poslove.

Konkretno, osporava mu se gradnja "Teniske akademije", prebacuju mu da je prilikom prikupljanja dozvola dobio papire "na ime", a ne po zakonu, zbog čega neko vreme nije omiljen u Manakoru "u određenim krugovima".

Nadalu su teško pale ove kritike, pa je osetio potrebu da se oglasi i iskaže svoje razočaranje:

- Kao i svaka osoba, boli kada primite nepravedne i neutemeljene udarce koji za cilj imaju samo to da ukaljaju moje ime - glasi početak Rafinog saopštenja koje je prosledio medijima u Manakoru.

Rafael Nadal, US Open, pehar, suze

Foto: AP/Tanjug

Samo dan kasnije, oglasio se i gradonačelnik Oliver koji je bio gost na radiju "Kadena Ser".

- Iskreno smunjam da je pismo koje je objavljeno svojom rukom pisao Rafael Nadal. Odmah da kažem, nisam ništa slagao. Akademija je legalna, ali to ne znači da su sve zakonske procedure ispoštovane da bi ista počela sa radom. Ono što možemo da potvrdimo je da je Akademija u urbanističkom planu".

- Vlast koja je bila pre mene nije zahtevala na uvid budžet ili bilo šta slično, te smo zaključili da je Nadal imao povlašćen položaj. Ljudima iz Rafine okoline su puna usta toga kako su iz Manakora, ali nisu svi koji su Akademiji zadovoljni. To znam lično jer sam imao uvid u ugovor nekih od radnika - poručio je Migel Oliver.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA