Federeru idoli bili Džordan, Aliju i Vudsu: Veliki majstor se "najmanje" divio teniserima

Zanimljivi uzori 38-godišnjeg majstora, ali nije mogao da zaobiđe bivšeg Novakovog trenera

  • 0
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer imao je nekoliko idola dok je odrastao i zanimljivo je da su samo tek dvojica od njih iz sveta tenisa.

- Moj idol dok sam odrastao bio je Majkl Džordan, uz Borisa Bekera i Štefana Edberga. Ali Majkl je bio moj veliki uzor i idol. Naravno, Muhamed Ali je radio nestvarne stvari, kao i Tajger Vuds. Svi su oni radili velike stvari i ja sam se ugledao na njih, bili su mi inspiracija. Gledao sam ih kako dominiraju na najvišem nivou godinama i izvode ono što se ne može baš smatrati uobičajenim - rekao je Federer u jednom od nedavnih intervjua.

On je istom prilikom objasnio i zbog čega mu je prvo mesto na svetskoj rang listi u tenisu bilo veliki san.

- Jer to nije bilo nešto na čemu se radi nedelju ili dve. Za to se radi žestoko tokom cele godine i mora se pobediti 60 do 80 mečeva, morate da igrate od solidnog do izvanrednog veoma dugo, da budete fizički spremni i u formi, ali i mentalno, morate sve da radite - dodao je švajcarski as.

Švajcarcu, rekorderu i osvajaču 20 Grend slem titula je i dalje omiljena prva, sa Vimbldona iz 2003. godine. Federer je takođe rekorder i po broju nedelja na čelu ATP liste jer je Rodžer sakupio ukupno 310 nedelja.

Prvi pratilac mu je sa 286 nedelja na vrhu Pit Sampras, a Novak Đoković je treći sa 275 nedelja na prvom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA