≫ 

Federerov dubl partner osuđen na 2 godine zatvora zbog napastvovanja austrijske teniserke

Pod uticajem alkohola, Alegro je uznemiravao teniserku

  • 0
Yves Allegro, Federer

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Nekadašnji dubl partner Rodžera Federera, Iv Algro osuđen je na dve godine zatvora zbog napastvovanja austrijske teniserke. 

Kako prenosi švajcarski Blik, sud je potvrdio da je žena bila žrtva nasilja izazvanog pod uticajem alkohola. U presudi se navodi da je žrtva "barem delimično" seksualno napastvovana, trauma je bila stvarna, ali da ne postoje direktni dokazi silovanja. Tako je i presuda donesena na osnovu "seksualne prisile".

Sa druge strane, Alegro želi da uloži žalbu na presudu pred kantonalnim sudom. On je objasnio situaciju kao "nejasnu" i naveo je da je nevin.

- Nikada nisam bio nasilan ni prema kome - istakao je on i dodao da je poslednje čega se seća to da je popio čašicu pića i spustio se na podijum za igru.

Tužilac je za Iva tražio četvorogodišnju kaznu, jer je potvrđeno da "nije bilo halucinacije", ali je optuženom u prilog išla činjenica da ranije nije bio osuđivan niti da ima kriminalni dosije.

Da podsetimo, presuda teniseru je donesena na osnovu slučaja iz 2014. godine koji se dogodio u Talinu u Estoniji. Tada je Alegro bio na skupu evropskih trenera i tada je uznemiravao jednu od austrijskih sportskih radnika. Ističe se da su njih dvoje završili u hotelskoj sobi, gde se napastvovanje dogodilo.

Iv Alegro bavio se tprofesionalno tenisom od 1997. - do 2011. godine, osvojio je tri titule u karijeri, a najpoznatiji je po tome što je Federerov veliki prijatelj i nekadašnji dubl partner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA