≫ 

Novak je najbolji u istoriji, posle "trojke" ide mračan period: Tipsa uveren u Đokovićevu premoć

Janko nema dilemu

  • 3
Janko Tipsarevic Foto: MN Press

Bivši srpski teniski as Janko Tipsarević izjavio je da smatra Novaka Đokovića najboljim teniserom svih vremnena.

Đoković je u konkurenciji Rodžera Federera i Rafaela Nadala već godinama deo "velike trojke" svetskog tenisa, praktično od 2007. godine bez prestanka.

Na neko od prva tri mesta povremeno su uletali drugi teniseri, ali su ova trojica tu konstantna. Đoković ima 16 Gren slem titula, Nadal 19, a Federer 20.

- Novak je najbolji teniser svih vremena. Nije da ja prodajem maglu, već je jako bitno da ljudi pogledaju statistiku za ovih deset godina: ko je šta radio, ko je osvojio najveći broj turnira. Trenutno, u 2019. godini, gledajući statistiku, Rodžer ima najviše Gren slemova, posle njega je Nadal, tako da je i to potrebno da bi Novak bio internacionalno priznat - rekao je Tipsarević u emisiji kod Ivana Ivanovića.

Janko Tipsarević Foto: Twitter.com

Međutim, što se njega Janka tiče, Novak je najbolji kada su i Federer i Nadal i Đoković na vrhuncu.

- Igrao sam protiv svih, znam ko kako igra od njih kada je najbolja verzija sebe i, uz dužno poštovanje Nadala i Federera... Znam da ovo subjektivno gledam, ali Novak Đoković, u izolovanom incidentu, je najbolji teniser svih vremena - dodao je Tipsarević.

U šaljivom tonu je poručio da Đoković ima negativan skor sa Filipom Krajinovićem kom je jednom predao meč, ali je zato sa Federerom i Nadalom "u plusu".

- Mislim da kada se sve završi u naredne tri ili četiri godine, da će Novak statistički prestići ovu dvojicu i biti međunarodno priznat kao najbolji - naglasio je Tipsa.

Novak Đoković, Trening Foto: Nikola Tomić

On je "veliku trojku" uporedio sa Majklom Džordanom u svetu košarke, Šumaherom u Formuli 1 i Majkom Tajsonom u svetu boksa, jer smatra da tenisu predstoji težak period kada se Federer, Nadal i Đoković povuku.

Što zbog TV prava, reklama i ostalog što danas oslikava popularnost "belog sporta", što zbog činjenice da je "trojka" uzdigla tenis na nestvaran nivo.

- Problem je što su oni toliko osvojili da bi se uopšte pričalo o novom velikanu u istoj rečenici mora da uzme deset Gren slemova. Ako uzme pet, biće: ko je ovaj? Neverovatno je šta su uradili za ovaj sport, ali sa druge strane pokazuje put drugim igračima da je zaista moguće. Kada se pojavio Sampras i osvojio 14 slemova, mislili su da niko neće moći. Onda se pojavio Federer, posle njega Nadal, a onda i već duže vreme Novak. Dok se nove zvezde ne ustale na internacionalnoj sceni kao dominantan faktor mislim da tenis čeka jedan taman period - zaključio je Tipsarević.

Podsetimo, Tipsarević se od aktivnog bavljenja tenisom oprostio u novembru nakon ispadanja Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa u Madridu.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    14. decembar 2019 | 12:17

    Novak Djokovic je najuspešniji planetarni teniser svih vremena. Naravno, tu su odmah pored njega Nadal i Federer koji za svoje godine pleni A, tek kada Nole dodaje u njegove godine bice to Kralj tenisa sveta. Sasvim iskreno, jer Novaka i cenjenu porodicu poznajem od cetvrte godine kada je Novak poceo sa treningom sa Jacom. Iskreno, je to Tipsa napisao tim pre sto je on rodjen ispod Kopaonik u Brusu.

  • eNL

    15. decembar 2019 | 09:43

    kamo sreće da si na vreme skinuo one naočare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA