≫ 

Beretini je u 2019. najviše napredovao: Pobedio paklenu konkurenciju Medvedeva i Cicipasa

Veliki uspeh za momka koji je u martu bio tek 57. na svetu

  • 1
China Tennis Shanghai Masters Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser Mateo Beretini dobio je priznanje za igrača koji je najviše napredovao u 2019. godini.

On je u zavidno jakoj konkurenciji pobedio Danila Medvedeva, a Rus je od jula do kraja septembra bio strašno efikasan u pohodima na šest uzastopnih finala na turnirima koje je igrao.

Iza Beretinija koji sada drži osmo mesto na planeti su ostali i Stefanos Cicipas, ali i Feliks Ožer-Alijasim, pre svega zahvaljujući dobrom drugom delu sezone.

Italijan do aprila nije baš briljirao jer je izgubio devet od 15 mečeva, da bi se do kraja sezone pridružio Fabiju Fonjiniju, Adrijanu Panati i Koradu Baracutiju kao četvrti teniser sa "Čizme" koji je bio Top 10 elite, ali i koji je igrao na Završnom mastersu.

Zanimljivo je da je posle pet uzastopnih poraza svoju najbolju formu pronašao u Budimpešti i to u finalu protiv srpskog predstavnika Filipa Krajinovića. Osvojio je drugu titulu karijere i nedelju kasnije stigao do finala Minhena.

Tu se probio do najboljih 35 igrača. Odigrao je i nekoliko dobrih mečeva na Mastersu u Rimu, pre nego se "prešaltao" na travu i uzeo drugi trofej sezone u Štutgartu.

Igrao je još i polufinale Halea, četvrto kolo Vimbldona, da bi na US Openu stigao do prvog polufinala Gren slema u karijeri. Prejak je tada bio Rafael Nadal, da bi do kraja sezone Italijan uz malo sreće i povoljnih poraza Gaela Monfisa osigurao svoje mesto u Londonu.

Trenutno se bori sa povredom mišića stomaka, zbog čega će izvesno propustiti ATP kup početkom naredne godine, a nada se da će biti spreman za Australijan open.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA