≫ 

Kad te Srbija očeliči, spreman si za svet: Srpski teniser objasnio fenomen naših sportista

Miomir Kecmanović objasnio fenomen srpskog sporta

  • 4

Miomir Kecmanović trenutno je 59. igrač sveta, ali nema nameru da se tu zadržava, već u 2020. želi da ode još niže, možda i u prvih 10 na svetu. Za to ima materijala, samo treba da radi još više, i da svoj juniorski potencijal, kada je bio najbolji na svetu, pretoči u seniorski.

Srbija je mala zemlja, ali ima mnogo uspešnih sportista u mnogim granama, pa i u tenisu (Đoković, Krajinović, Lajović, Kecmanović, Troicki) pa je mladi as pokušao da objasni odakle toliko dobrih sportista,

- Imamo ubedljivo najgore uslove za trening u svetu. Kada sportista sve ovo preživi, očeliči se i ode u svet misli da je mnogo jači. To je naša najveća prednost - kaže Kecmanović za Žurnal i odaje tajnu zašto toliko stranih trenera dolazi kod nas da se sprema za Tur.

Miomir Kecmanović Printskrin: Youtube/Sport Klub

- Zato što vide koliko dobrih igrača je poteklo odavde. Ja sam se sprmao u halama gde je bilo i nula stepeni, eventualno jedan. Gde je ledeno i svuda pušta vazduh. Kada iz tih uslova odeš u Švajcarsku gde je sve lepo, toplo, i samo što te ne iznesu na teren, onda vidiš koliko si zapravo jak. Naš mentalitet je drugačiji u odnosu na druge i to je naša prednost - kaže Kecmanović.

Video: Miomir Kecmanović obrisao Zvereva! Da li je ovo Novakov naslednik?

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    1. januar 2020 | 10:17

    Aj ne lupaj mali,jednostavno imamo sportski gen,I to je to,a tebi ako smeta sto su takvi uslovi,onda pali pa treniraj u Svajcarskoj...

  • IGOR

    8. januar 2020 | 22:58

    Decko potpuno u pravu. Jos kada se doda nas mentalitet I sportski duh sto ga imamo, dobiju se sportisti kao gore navedeni. Spanci su nam jedini konkurenti za tenis. Sto se tice mentaliteta I borbenosti. Za uslove je potpuno u pravu. Zivim u inostranstvu doveo sam sina 3meseca da trenira. Nije mogao da veruje u kakvim uslovima se radi a kakvi rezultati. Kada se vratio mnogo bolji mentalno , fizicki je nastavio dalje. Ponovo zeli da dodje u nasu Srbiju. Samo je problem sto mi u Srbiji necenimo to sto imamo. Kukamo puno. Umesto da radimo za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA