Ljudi, podigli ste navijanje na drugi nivo, ostanite molim vas! Đokovićev apel Srbima u Sidneju

Đokoviću i ekipi je bitan trofej ATP Kupa

  • 1
CORRECTION Australia Tennis ATP Cup Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga je servis spasao u odlučujućim momentima meča sa Rafaelom Nadalom u finalu ATP Kupa u Sidneju gde je pobedom u singlu 6:2 i 7:6 (4) izjednačio rezultat na 1-1.

Srbija i Španija su stigle do finala, gde je Dušan Lajović najpre izgubio od Roberta Bautiste Aguta, pre nego je Novak sjajnom igrom u prvom setu i konstantnom, uz samo jedan manji pad u drugom, pobedio velikog Rafu u 55. međusobnom susretu.

- Svaki put kad igram protiv Rafe igramo mnogo uzbudljivih poena. Bilo je nekih neverovatnih razmena danas, ja sam počeo odlično, perfektno zaista, sve je funkcionisalo. Servis me je izvukao u drugom setu, kada je imao 0:40 i tri brejk lopte uzastopno. Da je tada napravio brejk, meč je mogao da ode u treći set, a svako tamo može da dobije. Na ovom nivou jedan poen i udarac može da odluči pobednika - rekao je Đoković posle meča.

Drugi teniser planete priznao je da nikad nije igrao u takvoj atmosferi kao što je bila protiv Španca.

- Ne. Bilo je stvarno neverovatno. Količina podrške koju smo imali u Brizbejnu i Sidneju... ljudi, podigli ste to na drugi nivo - oduševljen je bio Novak, koji se potom prebacio na srpski.

- Želim da se zahvalim svima koji ste došli danas i svima koji podržavaju nas preko televizije. Celoj Srbiji šaljemo veliki zagrljaj i poljubac i ostanite molim vas, za poslednji meč da osvojimo titulu. Molim vas - apelovao je srpski as.

Otkrio je i da je odlučujući dubl meč za titulu odigrati verovatno u paru sa Viktorom Troickim, ali i da će o tome ipak odlučiti selektor Nenad Zimonjić.

- To je plan. Idem sad do svlačionice, da pričam sa timom. To je timski događaj i ista takva odluka. Pričaćemo sa selektorom, ako on odabere mene, biću tu vrlo brzo - zaključio je Đoković.

Video: Đoković olupao reket u nastupu besa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA