≫ 

Teniska legenda: Kako Đoković može da bude GOAT, kada nije najveći ni u svojoj eri?

Čovek koji je dva puta osvajao kalendarski Slem ne misli da je Đoković najbolji svih vremena

  • 30

Legendarni Australijanac Rod Lejver, čije ime nosi Arena u Melbouru u kojoj je Novak Đoković čak osam puta bio najbolji, tvrdi da srpski teniser ne može biti najbolji ikad. kad nije najbolji ni u eri u kojoj igra.

Lejver je dva puta u jednoj godini osvajao sva četiri Grand Slema (1962. i 1969.) i rekao je da je nemoguće utvrditi ko je najbolji u istoriji. Doduše, u njegovo vreme nije bilo toliko vrhunskih asova i toliko atletski spremnih, a i sam je hvalio Novaka da je najbolji.

- Moderna tehnologija kojom se danas prave reketi čini tenis lakšim nego nekad. Da su Federer, Nadal ili Đoković igrali s drvenim reketima, sigurno je da ne bi mogli izvoditi udarce koje danas izvode - kazao je Lejver za Tajms i dodao:

- Sve što možete je reći za nekoga da je najbolji u svojoj eri, a u ovoj je to Rodžer Federer.

Međutim, može se dodati da je možda Federer trenutno najbolji u ovoj eri, ali da sudeći po igrama Novaka i rekordima koje obara, neće još dugo biti.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sallee

    10. februar 2020 | 22:20

    Noleta moze trenutno komentarisati samo Federer i Nadal ostali su daleko ispod Novaka , tako da je svaki njihov komentar je suvisan.

  • Putin R.S

    10. februar 2020 | 22:43

    Fosilu jedan jadni. Svi teniski parametri njegove igre pokazuju da je najbolji svih vremena. To sto nije osvojo najvise GS je samo pitanje dana. Trn u oku je samo to sto je on iz jedne male drzave SRBIJE i kojom se on ponosi i o kojoj uvek prica sa ponosom. Sada ce iz inata da ide na to da osvoji vise od vasih ljubimaca Nadala i Federera. Voleo bih da dozivis taj dan i da puknes od muke kada se to bude desilo.

  • Delija

    10. februar 2020 | 22:26

    Samo ti nole gazi ih a oni neka pricaju sta hoce pojesce se od ljubomore samo gazi da te pamte za vek I vekova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA