≫ 

Tim je sam presudio sebi jednom ključnom greškom: Toni Nadal analizirao poraz Austrijanca na AO

Tim je sam probudio "zver"

  • 6

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener španskog tenisera Rafaela Nadala smatra da je pobednika Australijan opena ove godine odlučio četvrti set.

Novak Đoković i Dominik Tim su se sastali u finalu, srpski igrač je lagano dobio prvi set, pa izgubio glatko naredna dva pre nego se u četvrtom vratio u život i preokrenuo još jednom stvari u svoju korist - 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 posle četiri sata igre i rekordna osma titula u Melburnu.

- Dominik je bio veoma blizu sada, ali po mom mišljenju, napravio je neoprostivu grešku u duelu sa rivalom Đokovićeve veličine, spustio je intenzitet u četvrtom setu i to je koristili Srbinu. Posle prvog seta gde je Đoković bio superioran, Tim je sledeća dva osvojio jasnom strategijom: održavao je veoma visok ritam u razmenama i u svakom trenutku želeo je da bude taj koji diktira meč. Radio je to toliko dobro da je Novak u trećem setu neobično pao do momenata očaja - objasnio je Nadal za El Pais pre nekoliko dana.

Međutim, Austrijanac nije nastavio u istom ritmu, a asovima kakav je Đoković nije potrebno mnogo da bi iskoristili šansu.

- Nije mogao da održi taj nivo, prestao je da pritiska Đokovića, prestao je da bude agresivan i nije diktirao ritam. Dao je vremena protivniku da se oporavi i tako potpisao sebi presudu - istakao je Nadal.

Toni je opisao kako je Tim svojim postupkom probudio "zver" pa je bilo kasno da u poslednjem setu vrati onu igru kojom je uspeo da osvoji drugi i treći set i morao je da se zadovolji "tanjirom".

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    12. februar 2020 | 19:53

    Само ти причај ,,, Новак вам дише за вратом као Тигар!!!!

  • Sexo

    12. februar 2020 | 20:21

    I šta si rekao? Osim da uvijek navijas protiv Đokovica

  • ma

    12. februar 2020 | 20:39

    Pa eto objasni to Nadalu pa mozda njemu krene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA