Ovaj podatak razbija mit o Federeru i govori da će Đoković biti najbolji svih vremena!

Razbijen je mit o Federerovoj dominaciji u poznim teniskim godinama

  • 4
Federer, Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ušao je u ponedeljak u 278. nedelju na vrhu ATP liste, za korak je bliže rekordu kada je u pitanju broj sedmica na tronu, a drugi podatak je daleko zanimljiviji.

Naime, od 1973. godine, kada se računaju nedelje na vrhu posle 30. rođendana, rekorder je Rafael Nadal sa 68 nedelja, Novak Đoković ima 55, a Rodžer Federer ima samo 25 nedelja na 1. mestu ATP liste!

Mnogi se na planeti dive Federeru zbog dugovečnosti, smatrajući da dominira iako sada već gazi 39. godinu, realnost je da je ukupno tek pola godine od svog 30. rođendana proveo na 1. mestu liste.

Naravno, Novaku predstoji zadatak da prestigne Rafaela Nadala, a ispod Novaka je Andre Agasi sa 33 nedelje. Posle Federera na listi je Ivan Lendl sa 23 nedelje, Džimi Konors ima 17, Endi Mari 14, a Džon Njukomb osam nedelja.

Koliko je Novak rešen da učvrsti dominaciju i postane najbolji svih vremena, svedoči i činjenica da je nedavno promenio plan i vratio Monte Karlo na kalendar, u želji da na šljaci pokaže Nadalu da može isparirati i održati distancu na listi.

Pored toga, celu kalendarsku listu borbe možete pogledati ovde, a naredni turnir je Dubai na kom Đoković ne brani bodove, od 24. februara.

Rafael Nadal od istog dana kreće u odbranu 45 poena na turniru u Akapulku.

 

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    18. februar 2020 | 09:44

    Pa Federer je najveci broj titula a samim tim i svoju statistiku nagurao dok je igrao sa dedama iz stare generacije i drao ih je svojim modernim i svskako u to vreme daleko najboljim tenisim godinama osvajavsi sve sto je imalo fa se osvoji,prakticno bez konkurencije i tako sve do dolaska Nadala gde je popio prvu stativu a idmah nakon godinu dve stigao he i Nole,rak rana za Federera tako da sto je uradio uradio je sad mu ostaje da odbrojava kad ce ova dvojica da ga maknu sa trona u svakom segmentu tenisa i u svim statistikama...

  • Mihailović

    18. februar 2020 | 09:52

    Đoković i Nadal biće bolji i po osvojenim GS,po čemu se gleda ko je najbolji teniser...Federer najverovatnije biti treći na večnoj listi najboljih tenisera, i stvarno je bio najbolji dok nisu stasali Nadal, a za njim Đoković...tako je sa Nadalom i Đokovićem osvojio poneki GS i to obično kad su rivali bili povređeni...a vidi se po međusobnom skoru pobeda i poraza...

  • Uzu

    18. februar 2020 | 10:59

    Dominirao je do 2010, kada su na scenu stupili Nadal i Đoković. Rolan Garos je poslednji put osvojio 2008, ju es open 2009, od 2012 do 2017 nije osvojio nijedan Gren slem. Ostaće najpopularniji svih vremena jer mu se svijet divio dok je razvijao Rodika, Davidenka, Safina, Hjuita, Gonzalesa itd. Za respekt je sve što je uradio, ali tenis danas je na nekom drugom nivou, a on nije uspio da isprati Nadala i Đokovića. Tek ponekad bi zasijao, što je bilo dovoljno da osvoji još tri Gren slema, ali kako je ušao u veoma pozne godine, njegovo tijelo više nije u stanju da izdrži sav napor, broj turnira na kojima igra mora da bude znatno manji, ali opet teško da može da osvoji još neki Gren slem, jer sve i da ispadnu ranije Nadal i Đoković, on ima problema kad igra protiv Cicipasa, Andersona, Tima. Ostaće njihova era upamćena, ali Federer neće biti najtrofejniji još dugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA