≫ 

"Obaranje rekorda i pobede ne mogu da budu nešto što će mene ispuniti kao čoveka"

Najbolji svetski teniser objasnio šta njega pokreće i šta ga ispunjava

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da trofeji i rekordi ne mogu u potpunosti da ga ispune, već ljubav prema tenisu.

- U današnjem sportu svi pričaju ko ce koga da pobedi, koliko će rekorda da obori... Imam svoje ciljeve, ali oni nisu moja glavna motivacija. Pobede, rekordi i trofeji ne mogu da me potpuno ispune. Ono sto mene potpuno ispunjava je pre svega ta ljubav prema tenisu.

- To je meni nukleus svega. Postoje dani kada se ne osećam baš kao da mi se trenira svakog dana, ali ako ne osećam ljubav prema sportu i ako se ne vratim onom detetu koje je krenulo sa četiri godine da treniram, onda se ne osećam putpuno ispunjeno", rekao je Đoković.

Ðoković je istakao i da mu tenis pruža platformu da nastavi da unapređu sebe kao čoveka.

- Meni je uvek primarni cilj bio da uživam u onome što radim jer u suprotnom ne bih mogao toliko da putujem i da se takmici, drugo da to tretira kao glavno oruđe za napredak u ljudskom smislu.

Video: Đoković: Tuširamo se posle meča svi zajedno, malo je neprijatno, ali se ne gledamo

- Ja na terenu u tom spektru emocija doživljavam dve krajnosti u jako kratkom periodu i onda ispoljava neke potisnuti stvari, te mi je jasno koliko moram da radim na sebi. Mene to uzbuđuje i motiviše i kao posledica toga dolaze trofeji i pobede. Po meni obaranje rekorda i pobede ne mogu da budu nešto što će mene ispuniti kao čoveka - zaključio je Ðoković.

Video: Nole gospodski objasnio kako gleda na podršku Nadalu i Federeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA