Švajcarcima "vruća" Novakova izjava o tome da li je voljen, Englezi zadivljeni njegovim potezom!

Svetski mediji bruje o Novakovoj konferenciji

  • 2
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić, Promo

Svetski portali preneli su priču Novaka Đokovića, koji je u sredu priredio veliko druženje sa srpskim medijima u Beogradu.

Nole je posle osvajanja Australijan opena uživao u odmoru u Italiji, zapevao je čak i na San Remu, pa otišao na skijanje, a onda je došlo vreme da dodatno u Beogradu napuni baterije za turnir u Dubaiju, koji startuje 24. februara.

Marka, Dejli Mejl i mnogi drugi ispratili su Novakove reči, imao je mnogo toga da kaže o uspesima, planovima, ostvarenim ambicijama i najvećim narednim ciljevima, a Špancima je posebno bio zanimljiv osvrt na Olimpijske igre.

Marka je tako najveći deo prostora posvetila pripremama za Tokio, pa je citiran deo koji podseća da Novak nije došao do zlata do sada na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

- Ciljevi su Grend slemovi i Olimpijske igre, 2008. u Pekingu sam osvojio bronzu, možda je vreme za novu medalju, pripremiću se dobro i daću sve od sebe - bio je Novakov citat koji je Marki posebno bio zanimljiv.

Britanski Dejli mejl ipak je najveću pažnju posvetio gestu Đokovića, koji je zaigrao tenis sa dečacima iza zgrade u svom kraju u Beogradu.

- Kakva divna osoba! Fanovi su oduševljeni Novakom Đokovićem, pošto je broj 1 izašao na ulice Beograda kako bi igrao sa dečacima noćnu partiju tenisa - bio je naslov Engleza, koji su preneli i njegovo objašnjenje kako je do ovoga došlo.

Video: Nole gospodski objasnio kako gleda na podršku Nadalu i Federeru

- Nisam video taj snimak, znam da su neki snimali, nisam znao da se objavilo. To je bilo spontano, vraćao sam se sa reketima, prvi put sam video da klinci igraju tenis bez mreže i onda sam im rekao da ću doneti mrežu između dve bandere da iih zakačimo i da igramo lepo. Super je bilo, za takve momente se živi. Sada kao otac prizivam te situacije da se igram sa decom, i zadovoljstvo mi je kada vidim decu da igraju tenis, da udaraju u zid, tako smo svi počeli, bilo je kvalitetno zezanje, vidi se da su na zavidnom nivou.

Švajcarci su imali drugačiji pristup, pa je Watson.ch preneo sve što se tiče borbe za priznanje najboljeg na svetu - ukratko rečeno, cilj je prevazići Rodžera Federera po broju titula. Preneto je i šta je rekao Novak o simpatijama publike.

Video: Najbolji teniser sveta emotivno o Kobiju Brajantu i njegovoj pomoći u teškim trenucima karijere

- Postoje određena mesta u svetu gde imam više podrške i negde manje. Činjenica je da protiv Nadala i Federara publika je u većini na njihovoj strani. Ali to ne znači da ja treba da okrenem celu Srbiju protiv sveta, jer oni mene navodno ne vole. Ali čak i da jeste tako, zašto bih ja dolivao ulje na vatru. Ono u šta uložite energiju, to će da raste - rekao je Novak, i nastavio u istom tonu.

- Ponekad te situacije mene prodrmaju, i dobijem polet da savladam protivnika. Ali ja ne želim da igram u takvim situacijama da ljudi ne vole protiv mene. Naravno da biste više voleli da navija ceo stadion za vas. Ja sam svestan da negde imam manje ili više podrške, svestan sam da se to nekada dešava, ali ja ne želim da gajim tu vrstu "cveća" - bio je ključni deo koji su preneli Švajcarci, uz podsećanje da su otac Srđan i majka Dijana umeli da zamere svetskoj javnosti što ne poštuje dovoljno Novaka.

Pored konferencije, Novak je dao i veliki intervju za hrvatski Indeks, u kom je objasnio i koliko ceni Gorana Ivaniševića i zašto će još dugo letovati u Hrvatskoj.

Video: Đoković: Tuširamo se posle meča svi zajedno, malo je neprijatno, ali se ne gledamo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. februar 2020 | 17:50

    Kako pametan covek i njegov odgovor ,da je Nikola Tesla i Dositej Obradovic da su zivi sada dali bi veliki aplauz za velikog gospodina,Nole je stvarno posebna velicina coveka i sportiste koje je za svaki respekt

  • vuk

    19. februar 2020 | 18:09

    a thiem u melbourn..veoma si pametan i skolovan..svaka cast ne volite zapad zato sto si srbin.nazalost svi to znaju i vide i naravno iti..srbendo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA