Nadal sastavio savršenog tenisera: Od Novaka Đokovića je uzeo tri bitne stvari!

Španski teniser Rafael Nadal izabrao je nekoliko osobina za koje smatra da bi činile savršenog tenisera

  • 1
Rafael nadal, Novak Đoković

Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Jasno je da bi Nadal kao jedan od najboljih u istoriji u ovu kategoriju trebalo da svrsta i pregršt svojih osobina, ali je na prvo mesto stavio neke od kvaliteta svoja dva najveća rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

- Novak se odlično brani uz osnovnu liniju i ima puno opcija - opisao je Nadal za "Sport 360" i dodao da bi od Srbina uzeo bekhend, ritern i kretanje.

Od drugog velikog rivala uzeo bi forhend, koji je Federeru tokom godina doneo brojne pobede na ATP turu.

- On rano hvata lopticu i iz svih pozicija može da pogađa vinere. Udara ravno ali i sa spinom, ima sve te udarce u svom arsenalu - tvrdi Nadal.

Švajcarac po Rafinom mišljenju ima i neverovatnu sposobnost da donese najbolju odluku u deliću sekunde pa prednjači u tom adaptivnom delu igre.

Federer, Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

Bik sa Majorke nije dobio uzalud taj nadimak tokom godina neodustajanja, velikih povrataka u mečevima i najvećih titula na turnirima.

- Ja sam, sa druge strane, igrač koji je uvek tokom karijere imao neverovatno rešenost i odlučnost, naročito posle svih povreda. Uvek sam bio nekako u mogućnosti da nastavim da treniram sa strašću i postižem svoje ciljeve u skoro svakom meču - kazao je Nadal.

Uz to, savršen teniser ima servis Ive Karlovića, spremnost Dominika Tima, brzinu Gaela Monfisa, stav Davida Ferera na terenu i izbor udaraca Endija Marija.

Da podsetimo, Nadal je, posle poraza na ATP kupi i u četvrtfinalu Australijan opena, stigao u Akapulko gde se bori za prvi trofej u sezoni.

Video: Novak Đoković maltretirao Gorana Ivaniševića dok spava u avionu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. februar 2020 | 16:58

    Novak ima mentalnu stabilnost to je najvaznija stavka,tako da sve opcije budu u harmoniji,to Novaka cini sampionom i covekom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA