Novak započeo 279. nedelju na tronu ATP liste, ali sada mu sledi prva borba za odbranu 1. mesta!

Našem teniseru će ove nedelje prvi put od Australijan opena biti ugroženo mesto broj 1

  • 2
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je započeo svoju 279. nedelju na tronu ATP liste, po čemu se približio Pitu Samprasu na svega 7 na drugom mestu večne liste rekorda po nedeljama provedenim na 1. mestu.

Sampras je na 1. mestu ostao tokom karijere bio 286 nedelja, a rekorder je Rodžer Federer, koji je 1. reket sveta bio 310 nedelja. Ukoliko nastavi sa dobrim rezultatima, Samprasa bi Novak mogao da sustigne već za dva meseca, a Federera u oktobru.

Nole se vratio na teniski presto posle osvajanja Australijan opena, a ove nedelje će mu on po prvi put biti ugrožen, jer razlika između njega i Rafaela Nadala nije velika, svega 325, pa će Novaku biti nephodan dobar rezultat u Dubaiju, koji će igrati ove nedelje.

Đoković u Dubaiju prošle godine nije igrao, pa ima dobru priliku da zaradi nove bodove i imaće priliku da učvrsti prednost na ATP listi pred Američku turneju i duele u Indijan Velsu i Majamiju, gde takođe ne brani veliki broj poena iz prošle sezone.

Ovoga puta će mu ugroženo biti prvo mesto zbog male razlike između njega i Rafaela Nadala, koji takođe igra ove nedelje - na turniru u Akapulku, gde je prošle godine ispao u 2. kolu od Nika Kirjosa i brani svega 45 bodova.

Teoretski, Nadal može da prestigne Novaka ukoliko osvoji turnir u Akapulku, a Novak ne prođe dalje od četvrtfinala u Dubaiju.

Ako, pak, osvoji turnir, Novak će dodatno da uveća razliku u odnosu na Nadala, šta god Španac uradio u Akapulku.

Novak u Dubaiju igra svoj prvi meč u ponedeljak od 16 časova, a protivnik mu je 260. igrač sveta, Tunišanin Malek Žaziri.

Video: Spektakl na proslavi Đokovića: Novak u neverici gledao vatromet kojim je obeležen njegov doček

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. februar 2020 | 10:14

    Za 3 godine će i zvanično biti najbolji teniser ikada po svim statističkim parametrima. Bog neka mu da zdravlja samo.

  • Nikodin

    24. februar 2020 | 11:04

    Nije još najbolji igrač svih vremena ali biće sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA