Novak pred meč sa Džazirijem: Bio mu je malo nesrećan žreb...

Dva teniska asa se dobro poznaju

  • 1
Novak Đoković, Australijan open 2020 Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da mu je drago što se vratio na turnir u Dubai, gde inače voli da dolazi i sa porodicom.

On je pred turnir iz serije 500 osvojio ATP kup sa reprezentacijom i Australijan open početkom februara i od tada nije igrao ni na jednom turniru.

"Punio je baterije" za sezonu koja ga očekuje i na američom kontinentu, pa je zagrevanje za Indijan Vels i Majami upravo u Emiratima.

- Nedostajalo mi je. Nisam igrao ovde četiri godine i radujem se što se vraćam tu na teren. Počeo sam sezonu na najbolji mogući način u Australiji i sada se nadam da mogu da nastavim taj niz i u Dubaiju - rekao je Đoković pred početak turnira.

Srbina u ponedeljak popodne od 16 časova čeka meč sa Malekom Džazirijem.

Džaziri do sada nije imao mnogo sreće u žrebu jer se u ranim fazama turnira susretao sa "alama" poput Federera, Đokovića, Endija Marija i Grigora Dimitrova na četiri od šest učešća u Dubaiju.

Andy Murray Foto: Tanjug/Ap

- Dobro se slažemo, on je veoma fin momak i često treniramo zajedno. Nesrećno je za njega, čudno je što se to desilo u žrebu, ali je veoma talentovan igrač i iskusan istovremeno. Mnogo godina već igra na ATP turu - dodaje Đoković.

Srpski igrač čeka na prvi trofej u Emiratima još od 2013. godine, a u međuvremenu je Dubaijem dominirao Rodžer Federer.

Džaziri je tokom poslednjih sezona pravio i iznenađenja, kada je pobeđivao Aleksandra Zvereva u Pekingu, a pre toga Stefanosa Cicipasa i Dimitrova u Dubaiju, na putu do svog prvog ATP polufinala.

Video: Novak Đoković maltretirao Gorana Ivaniševića dok spava u avionu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    24. februar 2020 | 10:56

    Pa solidan je Dzaziri... bice dobarmec.Naravno ocekujem da Novak pobedi,sta drugo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA