≫ 

Đoković deklasirao rivala na startu Dubaija, sledeći rival mu je veliki dužnik sa Indijan Velsa

Srbin očekivano u drugom kolu, a tamo ga čeka Kolšrajber

  • 7
Novak Đoković, ATP Dubai 2020 Novak Đoković; Foto: AP/Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na turniru u Dubaiju, pošto je u dva seta bio bolji od Tunišanina Maleka Džazirija - 6:1, 6:2.

Đoković će u drugoj runi igrati protiv iskusnog Nemca Filipa Kolšrajbera koji je nešto ranije u tri seta savladao Egipćanina Mohameda Savhata. Nole trenutno vodi sa 11:2 u pobedama protiv Kolšrajbera koji je prošle godine šokirao Đokovića u Indijan Velsu i savladao ga sa 6:4, 6:4.

Upravo zbog loše forme na pomenutom turniru, Novak je ove godine odlučio da igra Dubai kako ne bi pravio veliku razliku u neigranju posle Australijan opena.

Đokoviću je turnir u Dubaiju od velikog značaja za ostanak na 1. mestu ATP liste, jer Rafael Nadal može da ga ugrozi pošto je razlika svega 330 bodova, a Španac paralelno igra turnir u Akapulku, gde brani samo 45 poena.

Ukoliko Novak dođe do polufinala sigurno će sačuvati 1. mesto, bez obzira na to šta Nadal uradi u Akapulku, a u slučaju trijumfa u Dubaiju može samo da uveća prednost u odnosu na Španca.

Što se tiče samog meča protiv Džazirija, Đoković je prvi set dobio posle 27 minuta. Vrlo brzo je poveo sa 5:0 i na kraju je dozvolio samo jedan gem rivalu.

U drugom je uzeo brejk u petom gemu i tada je praktično završio posao. Do kraja je vezao još tri i meč dobio posle tačno sat vremena igre.

Novaka je odlično služio prvi servis koji mu je doneo 83 odsto poena, dok rivalu nije dozvolio nijednu priliku za brejk. S druge strane, Srbin je bio polovičan i uzeo je četiri.

Protiv Kolšrajbera u narednoj rundi Đoković bi trebalo da igra u sredu u ranim jutarnjim časovima.

Video: Dominik Tim o porazu i meču sa Đokovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    24. februar 2020 | 17:05

    Baš pohvalno ljudi jer ja ne mogu da plaćam 2 promotera da bih gledala Noleta a rts je obavezan pa gde je prenos? A to nije prvi put

  • 51

    24. februar 2020 | 17:27

    Само гази!👊🏻

  • Cc

    24. februar 2020 | 16:33

    Pa dobro Nole osvaja nema dostojnog rivala..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA