≫ 

Federer i Nadal najviše testirani na doping od teniskih zvezda, ni Đoković nije pošteđen!

Rekorder je Hjeon Čung, koga je doping agencija testirala čak 34 puta

  • 4
Rafael Nadal, Rodžer Federer Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

Svetska teniska asocijacija (ITF) brine o regularnosti "belog sporta" čestim i najčešće nenajavljenim antidoping akcijama, gde testiraju igrače, od najvećih zvezda, do onih manje poznatih.

Od toga nisu zaštićene ni najveće zvezde, pa su tako Rodžer Federer i Rafael Nadal među najviše testiranim igračima u 2019. godini.

Švajcarac je prošle godine uradio čak 29 antidoping testova, od čega 9 na turnirima, a čak 20 puta su mu nenajavljeno radili testove, dok je i Nadalu urađeno 29 testova, od čega 17 privatno, a 12 na turnirima.

Od kontrola nije pošteđen ni Novak Đoković. Novaku je u 2019. godini urađeno 24 antidoping testova, od čega 14 privatno, a 10 na turnirima.

Rekorder je Hjeon Čung, koji je testiran 34 puta, od čega 30 puta nenajavljeno. U ženskoj konkurenciji je najviše testirana Viktorija Kuzmova, koja je testirana 34 puta, od čega 23 puta privatno.

Prošle godine su na doping kontroli pali Čilenac Nikolas Žari i Kolumbijac Robert Farah (prvi reket sveta u dubl konkurenciji).

Video: Nole gospodski objasnio kako gleda na podršku Nadalu i Federeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    25. februar 2020 | 17:19

    Zar u ovo neko veruje?

  • Lord

    25. februar 2020 | 19:02

    Za Federera ne znam, ali Nadal je vrlo cesto dopingovan.Posebno kad napravi pauzu, kao zbog povrede, a onda krene da delje sve redom...

  • Hhdh

    25. februar 2020 | 17:03

    I onda kazu Srboljubi da se Nadal dopinguje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA