≫ 

Marija Šarapova završila karijeru

Jedna od najboljih teniserki prethodne decenije odlučila je da kaže zbogom

  • 11

Ruska teniserka Marija Šarapova (32), objavila je da završava karijeru. Osvajačica pet Grend slemova (Dva Rolan Garosa i po jednog Vimbldona, US opena i Australijan opena) nije uspela da se vrati uspešno na teren posle povreda, prethodnih godina.

Njen poslednji nastup bio je na Australijan openu pre mesec dana kada je Hrvatica Dona Vekić počistila sa terena sa 6:3, 6:4.

 

Zato je odlučila da završi karijeru. Inače, osim Grend slem titula, Marija je osvojila i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, kao i titulu u Fed Kupu sa selekcijom Rusije, a bila je i prva igračica sveta.

Šarapova, koja je za prvi Grend slem ove godine Australijan open dobila specijalnu pozivnicu, istakla je posle meča da ne zna da li će se više vraćati na turnir koji je osvojila 2008. godine. Ispada da je još tada najavila povlačenje.

Inače, Šarapova se poslednjih meseci, ali i godina okrenula modi, što se vidi i na njenom sajtu.

- Tenis mi je pokazao svet, i pokazao mi je od čega sam napravljena.  Testirala sam sebe i moju sposobnost da napredujem.  I sada, šta god da odlučim za moje novo poglavlje,  moju sledeću planinu, ja ću nastaviti da se borim, da se penjem i da rastem.

Marija Šarapova, Karolna Voznjacki

Foto: AP/Tanjug

- Zbogom tenise - napisala je Šarapova.

Podsetimo, Šarapova je imala i problema sa dopingom 2016. godine i suočila se sa dvogodišnjim suspenzijom zbog pronalaženja meldonijuma u urinunu, koji je koristila dok nije bio na listi nedozvoljenih substanci.

Posle suđenja i dokaza koje je Svetska antidoping agencija dostavila ITF-u, Šarapova je suspendovana zvanično na dve godine, računajući od 26. januara i Australijan opena, kada joj je u urinu pronađen uzorak maldonijuma, koji je zabranjen neposredno pred održavanje prvog Grend slem turnira.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA