≫ 

Novak kao furija u Dubaiju: "Počistio" je i Kolšrajbera, sad ide na Hačanova!

Srbin u laganom ritmu niže trijumfe

  • 10
Novak Đoković, ATP Dubai 2020 Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta N0vak Đoković bio je superioran i u drugom meču na turniru u Dubaiju, rival je mu je bio Filip Kolšrajber, kojeg je Srbin "počistio" sa 6:3 i 6:1, pa će u četvrfinalu čekati Karena Hačanova koji je savladao Denisa Novaka.

Meč je trajao tačno 61 minut, toliko je bilo potrebno našem asu da "slomi" iskusnog Nemca, od kojeg je u 14 mečeva izgubio smao dvaput, i to u idnijan Velsu prošle godine, pre toga 2009. na Rolan Garosu.

Pitannje pobednika se nije postavljalo, Kolšrajber jednostavno nije kalibar koji može da isparira najboljem igraču sveta, a o nekoj ravnopravnoj igri može se govoriti da je bila samo u prvih pet gemova. Od tada, od momenta kada je Nole napravio prvi "brejk" za 4:2, na terenu je postojao samo jedan igrač.

Na temelju odlično odrađenog prvog seta Novak je u drugom pojačao ritam, Kolšrajber kao da se predao pošto je izgubio uvodni gem na svoj servis, pa onda još jedan za glatkih 3:0 u korist našeg tenisera.

Nastavak meča bio je stvar rutine za Srbina kojeg u narednom kolu očekuje daleko teži rival, Rus Hačanov, sa kojim dosad ima skor 2:1.

Za kraj, i jedan sjajan gest Đokovića: u izjavi posle meča odao je priznanje Mariji Šarapovoj koja je nekoliko sati ranije obelodanila da je završila profesionalnu karijeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA