≫ 

Vilander ponovo budi inat kod Novaka: Nadal ove godine postaje najbolji svih vremena, ali na papiru

Komentator Jurosporta i bivši teniser sada pominje Španca kao mogućeg G.O.A.T. igrača

  • 2
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Na večitoj rang listi osvajača Grend Slem titule ispred Novaka Đokovića su jedino Rafael Nadal sa 19 i Rodžer Federer sa 20. Međutim, naš as se fizički oseća odličnoi i može da igra još tri do pet godina na visokom nivou.

To je posle Australijan opena istakao i komentator Jurosporta Mats Vilander izraziši uverenje da će Nole prestići Federera i čak možda stići do 25 Slemova, što bi bio apsolutni rekord u obe konkurencije, jer Margaret Kort ima 24 trofeja,a Serena Vilijams 23.

Međutim, sada Vilander malo spušta loptu i pominje i Nadala u toj kombinaciji jer je favorit za Rolan Garos.

- Nikad nisam mogao da poredim Rodžera i Rafu, jer kako da poredite njih dvojicu? To je nemoguće. Federer je stariji šest godina.

- Ne, ne možete, ali na papiru Nadal će ove sezone postati najbolji teniser svih vremena. Mislim da hoće - rekao je Vilander.

Rafael Nadal, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Vilander ističe da će Nadal gotovo sigurno osvojiti bar jedan Grend slem ove sezone.

- Mislim da je Rafa veoma pametan, on je previše dobar igrač i ako on misli da može da osvoji mislim da to znači da je fizički dovoljno spreman da to i učini. Dakle, da, Rafa će osvojiti neki Grend slem ove sezone, ali da li će postati broj jedan, ostaje da se vidi.

- Ovo je duga sezona sa Dejvis kupom, a sada i ATP kupom, pa mislim da će mu u jednom momentu u godini trebati pauza i to nikada nije dobro za rangiranje. Ali, da li on igra za rangiranje? Ne počinje od toga ali mislim da igra da osvoji Grend slem i ako sve radi kako je zamislio ove godine, može da poželi i mesto broj jedan takođe, ali mislim da će pokušati da osvoji još jedan ili dva grend slema - zaključio je Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    27. februar 2020 | 13:34

    Овај Виландер к'о ја у клаџи... мислим, мислим па погодим један 1од7 ...

  • Dragan

    27. februar 2020 | 13:47

    Ja mislim da on to namerno radi kako bi drzao Noleta trezvenog da ne dozivi mentalnu slabost i pad. Da ga naostri za novu sezonu. Potajno se nada da ce nadmasiti i Rodzera i Rafu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA