≫ 

Đoković se surovo poigrao sa Hačanovim, ređao je majstorije za špice i ušao u polufinale Dubaija!

Posle titule u Melburnu, silovito se napada tron u Dubaiju!

  • 8

Novak Đoković i Karen Hačanov odigrali su meč četvrtfinala Dubaija, a delovalo je da je u pitanju meč prve runde, s obzirom na dominaciju "broja 1" - najbolji igrač sveta slavio je sa 6:2, 6:2!

Prvo se predugo čekalo na početak meča, odužio se maraton između Jana Lenarda Štrufa i Stefanosa Cicipasa, koji je slomio otpor Nemca posle preokreta sa 4:6, 6:4, 6:4. Nije to poremetilo Novaka, bio je potpuno fokusiran i od početka je stvari postavio na svoje mesto, pa je Hačanovu preostalo samo da igra po Đokovićevim notama.

U prvom meču, Evans je iznenadio Rubljeva i igraće protiv Cicipasa, Novak Đoković će se suočiti sa Gaelom Monfisom ili Rišarom Gaskeom, njihov duel je poslednji duel na programu za četvrtak.

Ujedno, Novak je ovom pobedom osigurao 1. mesto na ATP listi, bez obzira na dalji učinak na turniru i Rafine rezultate u Akapulku.

Tok meča

Prvi tri gema protekla su bez ikakvih trzavica pri servisu, Novak je bio siguran, a onda je u četvrtom najavio brejk vođstvom od 30:0. Poljuljao je opasno samopouzdanje rivala, i to kako - nastavio je niz na čak osam poena i vođstvo od 4:1!

Tek nešto malo veći otpor je pružio 17. igrač sveta u narednom gemu, uspelo mu je tek da osujeti jednu brejk šansu, Novak je munjevito došao na korak do osvajanja prvog seta, ali je prokockao prvu šansu pri 5:1 i 40:30.

To je ohrabrilo Hačanova, koji je napravio brejk iz druge šanse, u nastavku je ipak izgubio naredni servis, kada mu je bilo najvažnije da se vrati u igru - Novak je posle 32 minuta završio prvi set sa 6:2.

Drugi set počeo je sigurnim servisom Đokovića, koji je potom ponovo napao brejk, ali je jedinu šansu uspeo da anulira Rus (1:1). Uz veliku podršku srpskih navijača, Novak je nastavio da dominira, pa je poveo sa 2:1, samo mu je jednom ozbiljnije uzvratio Hačanov - Đoković je na mreži spreman čekao zicer, ali je vrhunski iz defanzive poentirao Karen.

Na to mu je Novak uzvratio maestralno, napravio je brejk bez izgubljenog poena za 3:1, na nuli je bio Rus i u petom gemu, pa je sve bilo jasno oko epiloga, meč je završen za nešto manje od 70 minuta!

Video: Šmekerski gest prvog reketa sveta: Đoković naterao publiku da se pokloni Šarapovoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA