Kvon namučio Nadala, a uzeo mu samo tri gema: Španac spasao "brdo" brejk lopti i prošao u polufinale

Pred dvadeset dvogodišnjim Kvonom je budućnost

  • 0
Mexico Tennis Acapulco Open Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira u Akapulku pobedom nad Južnokorejcem Sonvu Kvonom u dva seta, 6:2, 6:1.

Španac je bio ubedljiv posle sat i po vremena igre i nije dopustio Korejcu ni promil nade već od četvrtog gema meča pošto je tada prvim brejkom stvorio prednost.

Mexico Tennis Acapulco Open Foto: Tanjug/AP

Umalo ju je prokockao u sedmom gemu kada je Kvon ispustio tri brejk lopte, a Nadal već u sledećem gemu to kaznio i brejkom završio set.

Drugi je protekao u maratonska tri gema. Nadal je poveo, iako je Kvon opet imao dve brejk prilike. I u preslikanom scenariju iz prvog seta, Španac odmah u sledećem uzima servis rivalu za 2:0.

Kvon se nije lako predavao pa je došao do još tri šanse da vrati set u ravnotežu i kada ih nije iskoristio, tu je bio njegov kraj. Nadal je došao do 3:0, kasnije lagano čuvao svoj servis i brejkom u šestom gemu poveo 5:1 i rešio meč.

U polufinalu turnira ga čeka Grigor Dimitrov koji je u svom četvrtfinalnom okršaju bio bolji od Stana Vavrinke u dva seta. Drugo polufinale čine Tejlor Fric i Džon Izner.

Video: Nole gospodski objasnio kako gleda na podršku Nadalu i Federeru

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA