≫ 

Đoković objasnio svoj mađioničarski povratak u meč i pobedu nad Monfisom

Srpski teniser još jednom demonstrirao mentalnu snagu

  • 2

Novak Đoković još jednom je pokazao mentalnu snagu da se izvuče iz već viđenog poraza od Gaela Monfisa i ostvari pobedu. Đoković je pobedio sa 2:1, iako je gubio sa 1:0 i 6:3 u taj-brejku drugog seta, ali je spasao tri meč lopte i osvojio set, a onda počistio Francuza.

Posle meča, komentator sa terena u Dubaiu je pitao Novaka kako se tako hudinijevski magično vratio u meč.

- Dobro ste to rekli, očigledno je bilo da sam imao sam sreću da pronađem način da se vratim u drugom setu, imao sam i set loptu na 5:4, Gael je igrao fantastično, igrali smo dosta puta. Jako ga je teško probiti, imam i ja dobru odbranu, ali je on igrao fantastično - istakao je Đoković.

Na pitanje kako je spasao tri meč lopte, i zašto nije preterano slavio, Đoković je rekao:

Pretpostavljam da je bio jedan od onih mečeva kada sam trebalo da budem miran u takvim situacijama i da gledam šta će da se dogodi. Nisam imao sreće sa servisima rivala, nadao sam se da će promašiti prvi servis na meč loptama i to se dogodilo, a kasnije sam uspeo da se vratim.

- U trećem setu imao je i povredu, to mu nije dalo šansu da igra kao u prva dva seta, ali on će ove godine biti jedan od najboljih igrala ako bude ovako igrao.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Na pitanje da li mu je pomoglo to što je već bio u ovakvim situacijama, Novak je potvrdio:

- Da, pomoglo mi je to što sam ranije bio u ovakvim situacijama, u tim trenucima treba da budete tu u momentu, da dišete kako treba i da razumete šta reba da se radi- rekao je Novak i onda najavio finale sa Stefanosom Cicipasom.

- Stefanos je jedan od lidera mlade generacije, posvećen, harizmatičan van terena, dobro ga poznajem još od kad je bio mlađi. Video sam da će biti među njaboljim igračlima na svetu i to dokazuje.  Igrao je sjajan tenis tokom ove sedmice i ima samopouzdanja, to je finale, svako može da dobije nadam se da će biti dobro finale-  rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    28. februar 2020 | 23:17

    Da, tesko polufinale, za uspeh u finalu.?! Nole zna da zna, kada odlucuju delici sekunde?! E, tu je planetarni Nole jedinstven?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA