≫ 

Statistika Novaka koja "ubija" Nadala i Federera: Koliko je samo moćan kad je na poen od poraza!

Srpski teniser još jednom pokazao koliko ima jak mentalni sklop

  • 41

Novak Đoković nastavlja da pojačava svoju statitsiku kada su u pitanju mečevi u kojima protivnik ima meč loptu. Ovoga puta nastradao je Gael Monfis koji je imao 1:0 u setovima 6:6 u drugom i 6:3 u taj-brejku i još servis.

Nije uspeo da slomi psihički Novaka već se sam slomio promašio prve servise i Nole je uspeo da se vrati osvoji set, a onda ga u trećem ubedljivo pobedi sa 6:1.

Svi se ponovo pitaju kako, a upravo je pre nekoliko dana kada je bio u Beogradu Đoković to objasnio.

Novak je još povećao razliku u odnosu na dvojicu rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Statistika pobeda i poraza trojice najboljih igrača u momentima kada je protivnik imao meč loptu

Đoković - 15 pobeda i 3 poraza

Federer - 22 pobede i 22 poraza

Nadal - 14 pobeda i 8 poraza

Novak je u karijeri izgubio samo tri puta u karijeri kada je imao meč loptu. Protiv Mihaela Južnog u polufinalu Roterdama 2007. godine, zatim od Rafaela Nadala u polufinalu Madrida 2009. i zatim od Marina Čilića u finalu Kvinsa 2018. godine.

Sa druge strane, 15 puta je izlazio kao pobednik u mečevima gde je njegov rival imao meč loptu. Od toga je četiri puta to bilo na Grend slemovima.

On je u Beogradu na konferenciji objasnio svoja četiri pravila.

- Konkretno, prva stvar je svesno disanje. Postoje razne tehnike disanja koje smiriju puls i vraćaju te u sadašnji trenutak i pomažu da se oporaviš i vratiš u igru jači i bolji.

Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković Foto: Tanjug/AP, HBO

- Druga stvar je vizuelizacija. Kada osmislite neku sliku u vašem umu to u realnosti vrlo lako može da se dogodi.

- Ono što vi zamislite u umu to će da se dogodi. Imam veliku veru u slike koje zamišljam i glavi i kada se ponavljaju postaju sve veće dok se ne realizuju u stvarnosti. Morate da nastavite dalje da ih vizualizujete dok god možete i da ih pretvarate i stvarnost.

- Treća stvar je zamišljanje člana porodice, nekog višeg cilja, motivacije, sna. Nečega što vas vodi, što vam daje snagu i "gorivo"

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

.- Četvrta stvar, naravno, Vera u Boga u višu silu, nešto što će vam dati snagu u teškim trenucima i što izgleda nerealno i neostvarivo da se ostvari. To je teško objašnjivo, ali je jednostavno.

- Mi smo deo jednog univerzalnog sistema i verujem da nas anđeli nadgledaju i da je Bog sa nama, kada radimo na svojim karakternim osobinama kako spolja tako i unutra, tada prosto primite tu pomoć kada vam treba - rekao je Đoković.

Video: Najbolji teniser sveta emotivno o Kobiju Brajantu i njegovoj pomoći u teškim trenucima karijere

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    29. februar 2020 | 02:26

    Covek je terminator..

  • Vm

    28. februar 2020 | 23:04

    Ovi sto vole Federer a žive u srbiji nek ih je sramota za komentare

  • NN

    28. februar 2020 | 21:47

    A da sastavite statistiku i o nama koji sve to pratimo, npr. koliko nam je zivota skratio?! I mi treba da ucvrstimo taj mentalni sklop da bi mogli opusteno da gledamo kad je na korak od poraza😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA