Osećam da me se Novak plaši dok idemo ka terenu: Jedan meč sa Srbinom je Vavrinki pokrenuo karijeru

Sa Đokovićem na Grend slemovima redovno drama

  • 4
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Švajcarski teniser Stan Vavrinka kaže da mu je meč sa Novakom Đokovićem iz 2013. godine preokrenuo tok karijere.

Vavrinka, igrač rođen 1985. godine dugo je igrao korektno, tek povremeno bi bljesnuo, ali se uglavnom držao između 15. i 30. mesta na ATP listi.

Sve do Australijan opena 2013. godine kada se sastao sa Novakom u osmini finala, a Srbin ga jedva pobedio sa 12:10 u petom setu.

- Da, ovaj video je iz meča 2013. godine. To je bio jedan od najvećih mečeva u karijeri i prekretnica. Posle njega sam bio uništen, ali mi je kasnije mnogo pomogao mentalno za ostatak moje karijere. Nešto se desilo tog dana, nešto se promenilo u mom nivou igranja. Rekao bih da sam tog dana video da mogu da igram i sa najvećim igračima na svetu i da imam bolju karijeru - kaže Vavrinka za Eurosport UK.

On je potom izgubio iste godine i na Mastersima u Parizu i Londonu i na US Openu. Poraz u Londonu je bio 14. uzastopni od Đokovića.

Dok je na dva Mastersa Novak dobio glatko, problema je bilo i na US Openu, još jedan triler i pobeda Srbina u prvom Vavrinkinom polufinalu na Grend slemovima.

Sledeće godine je Švajcarac dočekao svojih pet minuta, ili bolje rečeno pet setova u četvrtfinalu Melburna, kada je prekinuo stravičan Novakov niz.

- Posle epskog meča u Njujorku, došao je revanš u Australiji. Mnogi su pričali pre tog susreta da nas čeka još jedan epski meč. Iskreno sam počeo da sumnjam u sebe kada je bilo 6:2 za njega u prvom setu. Ali uspeo sam da se vratim, došao do petog seta i rekao sebi: Ovog puta mu ne dam da se izvuče, ovo je moj trenutak! Tako je i bilo - priseća se Vavrinka.

To ga je odvelo na novi nivo karijere... Pobeda Noleta, pa trijumf "Stanimala" nakon toga doveli su do ukupnog skora 19-6 za srpskog asa koji je poražen na US Openu prošle godine baš od Vavrinke.

- Novak je od "velike trojke" uvek bio onaj protiv kog sam najviše voleo da igram. Njegov stil igre mi najviše prija, iako me je pobedio više puta nego što mogu da prebrojim. Znam da me se boji na Grend slemovima, mogu da osetim to kada izlazimo na teren. Igrali smo na US Openu i mada je bio malo povređen ipak je igrao na vrhunskom nivou i osetio sam da je sve napetiji kad smo počeli, svestan je zašta sam sposoban - ispričao je Vavrinka.

On je kasnije osvojio tri Grend slem turnira (AO 2014, Rolan Garos 2015, US Open 2016), a trofej u Parizu je podigao pobedom nad Đokovićem, kada je preokrenuo rezultat u svoju korist.

Video: Đoković spasao tri meč lopte, pa slomio Monfisa za finale Dubaija!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    26. mart 2020 | 14:54

    Đoković ga i uzdigao, Warvinka je bio gubitnik,nijedan važniji meč nije mogao dobiti zbog problema u glavi, kad je počeo trenirati sa Đokovićem koji je hvalio njegove forhende na treningu i govorio da sa takvim forhendom može svakog pobediti...podigao je Warvinki samopouzdanje i otad na terenu igra drugi Warvinka ...

  • 👌🏼

    27. mart 2020 | 07:39

    Ova mu je dobra, ko da je sa Balkana, cuj Nole se njega plasi, koji vic.

  • Poštovalac igre

    26. mart 2020 | 22:13

    O Vavrinki bi mogao pričat do sutra ono što je činjenicaa da čovek ima svoj "mod" , kad mu klikne , teško može ko da ga zaustavi posebno na GS. Sten je pobeđivao svu trojicu na svim podlogama osim na travi gde mi se čini da je igrao samo sa Federerom i izgubio sa Novakom i Rafo nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA