Rafa iznenadio kratkim spiskom turnira: Do kraja sezone samo jedan Masters i tri Grend slema?

Španac je potvrdio da ne odustaje od svog "svetog grala" na Rolan Garosu

  • 0
Novak, Nadal, ATP, Korona virus

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/atptour.com

Rafael Nadal je, kao i mnogi drugi teniseri, primoran da menja planove u hodu jer je nova sezona osakaćena zbog korona virusa.

Samim tim, skraćen je i raspored mnogih top igrača, a na Rafinom su, ukoliko sve prođe po planu, ostala još samo četiri turnira?

Rolan Garos, Vimbldon, US Open i Šangaj. Tako glasi spisak turnira koje Nadal još nije precrtao do kraja sezone, mada se i sam pita hoće li i oni biti održani.

Od onih precrtanih, tu su Monte Karlo, Indijan Vels, Barselona, Madrid, Rim i Olimpijske igre u Tokiju koje su pomerene za sledeću godinu. Na listi nema Završnog mastersa u Londonu.

Nadal nije uključio na spisak Masters u Majamiju, Sinsinatiju, niti onaj u Kanadi, iako bi tu branio titulu. On je ovim "ažuriranom" listom potvrdio i da neće nastupati na Lejver kupu pošto se Lejver kup "kosi" sa pomerenim Rolan Garosom (počinje 20. septembra).

 

- Ovo su, bili ili će biti turniri ove godine. Za sada smo tu - napisao je Nadal. Španski igrač je tokom prekida sezone na Majorci u Porto Kristu gde kod kuće trenira.

On je prethodnih dana takođe pokrenuo i kampanju da uz pomoć Pau Gasola i još nekoliko slavnih sportista sakupi 11 miliona evra za borbu protiv korona virusa.

Video: Nole gospodski objasnio kako gleda na podršku Nadalu i Federeru

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA