≫ 

Još jedan Novakov šampionski potez: Poveo borbu za pomoć teniserima koji su pred bankrotom

Ovo je otkrio Brazilac Bruno Soares

  • 2
Novak Đoković

Novak Đoković Foto: AP /Tanjug

Pre nekoliko dana u teniskim krugovima je odjeknula vest: više od 700 profesionalnih igrača i igračica nalazi se pred bankrotom, usled pauze nastale zbog epidemije korona virusa pošto nema turnira, samim tim ni prilike da zarađuju novac za život.

Posebno su ugroženi oni od 200. mesta na ATP i WTA listama pa nadole za koje se mora pod hitno naći rešenje, a u čitavu akciju se uključio i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji pokušava da im pomogne.

Ovo je otkrio brazilski teniser Bruno Soares u intervjuu La Nasionu.

- Postoji velika većina tenisera kojima je potrebna pomoć na mesečnom nivou. Postoje neki koji mogu da žive i šest meseci bez učešća na turniru, ali većina ne može i to komplikuje stvatri. Tražimo način da to prebrodimo, ovo je problem sa kojim se nikada ranije nisam susreo. Postoji velika briga kod igrača koji su 150, 200, 300. ili 500. i koji sada ne mogu da zarade - istakao je Soares, predsednik Saveta ATP tenisera u dublu.

On kaže da postoji i "WhatsApp" grupa Saveta u kojoj se dogovaraju rešenja.

- Đoković je kao predsednik vrlo aktivan i potpuno posvećen rešavanju ovog problema. I ja se osećam odgovornim jer predstavljam dubl igrače i postoji veliki broj njih u teškoj situaciji, koji ne zarađuju uopšte i dosta pate. To je teško kontorlisati situaciju iako se u većini slučajeva radi o malim turnirima - rekao je Soares.

Podsetimo, zbog epidemije korona virusa danas je zvanično otkazan i Vimbldon kao i cela sezona na travi, a tenis se neće vraćati do 13. jula.

Video: Novak i Jelena Đokovic donirali milion evra za nabavku respiratora za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA